22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
24/02/2020 16:09 EET | Updated 24/02/2020 17:08 EET

Huawei Mate XS: Νέο αναδιπλούμενο μοντέλο με αναβαθμισμένη οθόνη

Σε πλήρη εξέλιξη η κούρσα για τηλέφωνα με οθόνες νέας τεχνολογίας με πρωταγωνιστές τον κινεζικό κολοσσό Huawei και την κορυφαία εταιρεία της Ν.Κορέας SAMSUNG.

ASSOCIATED PRESS
Στιγμιότυπο από παρουσίαση του νέου μοντέλου της Huawei Mate XS στο Λονδίνο, στις 18 Φεβρουαρίου. (AP Photo/James Brooks)

Η Huawei παρουσίασε μια αναβάθμιση στο αναδιπλούμενο smartphone της (Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου) , με πιο ισχυρή και υψηλότερης ευκρίνειας οθόνη που ελπίζει ότι θα πείσει τους καταναλωτές να στραφούν στο νέο της μοντέλο.

Το νέο μοντέλο Mate XS έρχεται ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του πρώτου αναδιπλούμενου τηλεφώνου από τον τεχνολογικό κολοσσό της Κίνας. Εκείνη η συσκευή είχε διπλωμένη οθόνη που άνοιγε για να δημιουργήσει τελικά μία οθόνη οκτώ ιντσών.

 

ASSOCIATED PRESS
Στιγμιότυπο από παρουσίαση του νέου μοντέλου της Huawei Mate XS στο Λονδίνο, στις 18 Φεβρουαρίου. (AP Photo/James Brooks)

Η συσκευή αυτή βγήκε τελικά στην αγορά της Κίνας το Νοέμβριο του 2019, όταν η εταιρεία ολοκλήρωσε μία σειρά βελτιώσεων στο μοντέλο.

Το Mate XS έχει οθόνη ίδιου μεγέθους (οκτώ ινστών) με τον προκάτοχό του, αλλά η ποιοτητα της οθόνης είναι βελτιωμένη, όπως και ο μηχανισμός άρθρωσης που καθιστά τη συσκευή πιο ανθεκτική, ανέφερε η Huawei.

Η παρουσίαση προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση διαδικτυακά (live streaming) από τη Βαρκελώνη, όπου το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα - πριν ακυρωθεί λόγω του κορωναϊού...

ASSOCIATED PRESS
Στιγμιότυπο από παρουσίαση του νέου μοντέλου της Huawei Mate XS στο Λονδίνο, στις 18 Φεβρουαρίου. (AP Photo/James Brooks)

Η Samsung Electronics, ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως, κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλό της από την Κινα, παρουσιάζοντας πρώτη μία συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη το περασμένο έτος, αλλά η διάθεση στην αγορά καθυστέρησε, αφού οι δοκιμαστές του μοντέλου αντιμετώπισαν προβλήματα με τις οθόνες.

Η κορυφαία εταιρεία της Νότιας Κορέας επιμένει στη «συνταγή» της αναδιπλούμενης συσκευής και νωρίτερα αυτό το μήνα αποκάλυψε μια συσκευή που ξεδιπλώνεται και μοιάζει με ένα παραδοσιακό smartphone.

Xinhua News Agency via Getty Images
Από την πρώτη παρουσίαση σχεδίου της νέας συσκευής που παρουσίασε η Huawei, τον Οκτώβριο του 2019 στην Κίνα. (Xinhua/Mao Siqian via Getty Images)

Το Mate XS, όπως και το προηγούμενο smartphone Mate 30, δεν θα έχει πρόσβαση στο σύστημα Android της Google, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες παρενέβησαν και δεν επέτρεψαν σε συγκεκριμένες εταιρείες να δώσουν τεχνολογία στην Huawei πέρυσι.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Huawei για τις διεθνείς αγορές, Πήτερ Γκάουντεν, δήλωσε ότι η πρώτη επιλογη θα ήταν να χρησιμοποιήσει η εταιρεία την πλήρη έκδοση του Android, αλλά «ελλείψει αυτού θα πρέπει να πάμε σε διαφορετική κατεύθυνση».