Ιδιωτικό παγοθραυστικό Ρώσου δισεκατομμυριούχου θα ταξιδέψει στην Ανταρκτική το 2021

Το κόστος του φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ.
La Dacha

Ένας από τους 50 πλουσιότερους Ρώσους, ο τραπεζίτης Όλεγκ Τίκονφ, σκοπεύει να παρουσιάσει αυτό που αποκαλεί το πρώτο ιδιωτικό παγοθραυστικό το επόμενο έτος, πριν το σκάφος, κόστους 100 εκατ. ευρώ, σαλπάρει για την Ανταρκτική- μεταξύ άλλων προορισμών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, το οποίο επικαλείται το Forbes, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tinkoff Bank, αξίας 2,2 δισ. δολαρίων, πρόκειται να παρουσιάσει το SeaExplorer 77, τη νεότερη προσθήκη στο project του που ακούει στο όνομα La Dacha, στο πλαίσιο μεγάλης διεθνούς έκθεσης γιοτ στο Μονακό, κατά το 2020.

La Dacha

Μετά την παρουσίαση, το σούπερ γιοτ θα ταξιδέψει σε προορισμούς όπως οι Σεϋχέλλες και η Μαδαγασκάρη, αλλά και η Καμτσάτκα και η Αλάσκα, πριν τον απόλυτο στόχο του: Ένα ταξίδι στην Ανταρκτική στα τέλη του 2021/ αρχές 2022, δοκιμάζοντας τις αντοχές του ως παγοθραυστικό.

La Dacha

«Είναι ταξίδι με γιοτ, μα ένα εντελώς διαφορετικό» είπε ο Τίνκοφ. «Έχει να κάνει με εξερεύνηση, μα όχι με το να πίνεις μαρτίνι και να κάνεις φιγούρα στο Σεν Τροπέ».

La Dacha

Ο πάμπλουτος τραπεζίτης επιθυμεί να το απολαμβάνει ο ίδιος περίπου 20 εβδομάδες τον χρόνο και σχεδιάζει να το νοικιάζει για 690.000 ευρώ για το υπόλοιπο του έτους. Όπως υποστηρίζει, ήταν ο πρώτος που παρήγγειλε τέτοιο σκάφος, ικανό να σπάει πάγο πάχους μέχρι και 40 εκατοστών και με αυτονομία μέχρι και 40 ημερών στη θάλασσα. Το 77 μέτρων σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 12 καλεσμένους υπό συνθήκες πολυτελούς διαμονής, συν το πλήρωμα, και έχει δύο υπόστεγα για ελικόπτερα, ένα κέντρο καταδύσεων, θάλαμο αποσυμπίεσης και φέρει επίσης, μεταξύ άλλων, υποβρύχιο.

Δημοφιλή