ΗΠΑ: Eξωφρενικός αριθμός πουλιών σκοτώνεται σε ουρανοξύστες κάθε χρόνο

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο κατά τη διάρκεια των περιόδων αποδήμησης.
Bloomberg via Getty Images

Κανονική «γενοκτονία» πτηνών σημειώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας των θεόρατων κτιρίων, στις προσόψεις των οποίων χάνουν τη ζωή τους 600 εκατομμύρια - εκατομμύρια, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος - πουλιά κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ορνιθολογίας του Κορνέλ, την οποία επικαλείται το σχετικό δημοσίευμα του CNN, το Σικάγο, το Χιούστον και το Ντάλας αποδεικνύονται οι πιο θανατηφόρες πόλεις για τα άτυχα πουλιά.

Το φως ή η αντανάκλαση από τα τζάμια των ουρανοξυστών τα αποπροσανατολίζει με αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω τους με δύναμη και να τραυματίζονται σοβαρά ή να σκοτώνονται ακαριαία. Τα φυτά πίσω από τα παράθυρα, επίσης, τα μπερδέυουν, καθώς πολλές φορές νομίζουν πως έχουν βρει το κατάλληλο μέρος για προσγείωση.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο κατά τη διάρκεια των αποδημητικών περιόδων - την άνοιξη και το φθινόπωρο - όταν δισεκατομμύρια πτηνά περνούν από τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες στο δρόμο τους μεταξύ Καναδά και Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με το εργαστήριο ορνιθολογίας.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή