ΔΙΕΘΝΕΣ
30/03/2019 14:04 EET

Ισπανία: Οργή για το ζωολογικό κήπο της ντροπής

Άφησαν τα ζώα να πεθάνουν από την πείνα.

John Moore via Getty Images

Σπαρακτικές εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας που δείχνουν ζώα σε άθλια κατάσταση να αργοπεθαίνουν σε ένα βρόμικο ζωολογικό κήπο. Από ότι φαίνεται τα ζώα εγκαταλείφθηκαν εκεί  2 μήνες μετά το κλείσιμο των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Daily Mail, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος διαφυγής ή θανάτου για τις αρκούδες, τις τίγρεις και τα άλλα ζώα που βρίσκονται ακόμα στο The Parque Zoologico Prudencio Navarro, στην Ισπανία. 

Ο ζωολογικός κήπος έκλεισε μετά από παράπονα ακτιβιστών για τις συνθήκες που επικρατούσαν αλλά μετά τον θάνατο μερικών ζώων.

Μετά το κλείσιμο, οι ιδιοκτήτες κατηγορήθηκαν ότι αγνοούσαν προσφορές για την μεταφορά των ζώων σε ένα νέο καταφύγιο, αφήνοντας την μοίρα τους στην τύχη. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν προνόησαν για την ασφάλεια των πολιτών αφού δεν υπάρχει η κατάλληλη περίφραξη και τα ζώα μπορούν να διαφύγουν.

«Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται σε χαοτική κατάσταση με καταθλιπτικά ζώα χωρίς την απαραίτητη επιτήρηση από κτηνιάτρους», δήλωσε ο Πέντρο Τεράδος, εκπρόσωπο ακτιβιστών.

Υπάρχει μόνο ελάχιστο νερό στον κήπο το οποίο είναι μολυσμένο και η κατανάλωσή του από τα ζώα μπορεί να οδηγήσει στην μετάδοση ασθενειών. Δεν είναι γνωστό ποιος ταΐζει τα ζώα ή αν τα ταΐζει κάποιος γενικώς.

Τα ζώα όπως δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τεράδος πρέπει να μεταφερθούν σε ένα ειδικό μέρος για άγρια ζώα ώστε να υπάρξει η κατάλληλη περίθαλψη.

«Τα κλουβιά των ζωολογικών κήπων εκκενώνονται μετά το θάνατο των ζώων και πρέπει να παραμείνουν κλειστά ώστε να μην χρησιμοποιηθούν για την εκμετάλλευση των ζώων οικονομικά».

 

Πηγή: Daily Mail