Ισπανία: Σοκαριστική συντριβή ισπανικού μαχητικού F-18 στη Σαραγόσα (Βίντεο)

Ο πιλότος πρόλαβε και χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, πριν τη συντριβή του F-18, αλλά φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια.
.
.
bfk92 via Getty Images

Σοκάρουν οι εικόνες από τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους F-18 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Σαραγόσα της Ισπανίας.

Όπως φαίνεται στα τρομακτικά βίντεο από τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το F-18 καταπέσει στο έδαφος, το αεροσκάφος κινείται ανεξέλεγκτα σχεδόν με κάθετη πορεία.


Aμέσως μετά τη συντριβή στο έδαφος, το δικινητήριο F-18 της ισπανικής πολεμικής αεροπορίας τυλίγεται στις φλόγες.

Ο πιλότος πρόλαβε και χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, πριν τη συντριβή του F-18. Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους μεταφέρθηκε για ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια.

Η συντιβή σημειώθηκε στις 12:10 (τοπική ώρα) εντός του στρατιωτικού συγκροτήματος, ενώ ο πιλότος εκτελούσε δοκιμή ελιγμών με το αεροσκάφος. Ξαφνικά ο πιλότος έχασε τον έλεγχο και ακολούθησε η κατακόρυφη πτώση του μαχητικού F-18.

Έγκαιρα ο πιλότος ενεργοποίησε τον μηχανισμό εκτίναξης, αποφέυγοντας θανατηφόρο τραυματισμό. Όμως η πρόσκρουση στο έδαφος είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό στα άκρα των ποδιών και των χεριών του καθώς και στον γοφό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.