Το μεγαλύτερο εστιατόριο στον κόσμο καταλαμβάνει μισή πλαγιά και μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 5.800 άτομα

Βρίσκεται στην περιοχή Νάαν, στα περίχωρα του Τσονγκκίνγκ, καλύπτει μια έκταση 3.300 τετραγωνικών μέτρων.
.
.
.

Η κινεζική πόλη Τσονγκκίνγκ φιλοξενεί το μεγαλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, ένα τεράστιο εστιατόριο που καλύπτει μια ολόκληρη πλαγιά, διαθέτει σχεδόν 900 τραπέζια και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 5.800 άτομα τη φορά.

Το Τσονγκκίνγκ φημίζεται για το ζεστό του ποτ. Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες εστιατόρια που ειδικεύονται στο ζεστό, πικάντικο πιάτο για να διαλέξετε, αλλά αν ψάχνετε για το πιο εντυπωσιακό, μην ψάξετε πέρα από το Pipa Yuan (枇杷园), ένα τεράστιο εστιατόριο που βρίσκεται σε έναν μεγάλο λόφο, αναφέρει το Oddity Central.

Βρίσκεται στην περιοχή Νάαν, στα περίχωρα του Τσονγκκίνγκ, καλύπτει μια έκταση 3.300 τετραγωνικών μέτρων. Οι κινέζοι γνώρισαν ότι το Pipa Yuan ήταν το μεγαλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, αλλά πέρυσι τα Ρεκόρ Γκίνες το επιβεβαίωσ επίσημα.

Λόγω του τεράστιου μεγέθους του, το Pipa Yuan («Κήπος Loquat» στα κινέζικα) και του γεγονότος ότι βρίσκεται σε μια απότομη πλαγιά, οι επισκέπτες μπορούν να χρειαστούν έως και 30 λεπτά από το πάρκινγκ στο κάτω μέρος του λόφου για να φτάσουν σε ένα από τα 888 διαθέσιμα τραπέζια του εστιατορίου. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τη δημοτικότητα αυτού του μέρους. Στην πραγματικότητα, παρά την τεράστια χωρητικότητα του εστιατορίου η εύρεση τραπεζιού χωρίς κράτηση, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι σχεδόν αδύνατη.

Καθημερινά το Pipa Yuan εξυπηρετεί περισσότερους ανθρώπους από τους κατοίκους μιας μικρής πόλης.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το μαγείρεμα πολλών πιάτων κάθε μέρα και το σερβίρισμα σε χιλιάδες επισκέπτες απαιτεί τεράστιο προσωπικό. Η Pipaa Yuan φέρεται να απασχολεί εκατοντάδες σερβιτόρους, δεκάδες μάγειρες και δεκάδες προσωπικό κουζίνας, καθώς και πάνω από 25 ταμίες.

Οι χρόνοι σερβιρίσματος μπορεί να είναι λίγο μεγάλοι, ειδικά τις πιο πολυσύχναστες ώρες της ημέρας, αλλά τα φρέσκα υλικά, τα ήπια μπαχαρικά και η θέα από το λόφο προφανώς το αναπληρώνουν.