ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2018 20:59 EET | Updated 13/02/2018 22:00 EET

Ισραηλινά ΜΜΕ: Η ισραηλινή αστυνομία θα συστήσει απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Νετανιάχου για δωροδοκία

Amir Cohen / Reuters

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν την Τρίτη πως η αστυνομία έχει βρει στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν πως οι εισαγγελείς θα έπρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών σε βάρος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για δωροδοκία σε δύο υποθέσεις.

Ο Νετανιάχου, που αρνείται τα περί δωροδοκίας, έχει ανακριθεί επανειλημμένα από την αρχή του 2017 και είναι ύποπτος σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Η αστυνομία μπορεί μόνο να προβεί σε σχετική σύσταση, και η τελική απόφαση απαγγελίας κατηγοριών επαφίεται στον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να αποφασίσει.

Η ισραηλινή αστυνομία διερευνά δύο υποθέσεις εδώ και μήνες. Στη μία ο Νετανιάχου φέρεται να έλαβε πάνω από 100.000 δολάρια σε δώρα από τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ Αρνόν Μιλτσάν και άλλους πλούσιους υποστηρικτές.

Η άλλη υπόθεση έχει να κάνει με μυστικές συνομιλίες με τον εκδότη μιας μεγάλης ισραηλινής εφημερίδας (Yedioth Ahronoth), με τον Νετανιάχου να φέρεται να ζήτησε θετική κάλυψη με αντάλλαγμα τη «συγκράτηση» μιας δωρεάν ημερήσιας εφημερίδας που ήταν υπέρ του (Israel Hayom). Σύμφωνα με τη Haaretz, απαγγελίες πρόκειται να απαγγελθούν και σε βάρος του Μιλτσάν, όσο και του εκδότη της Yedioth Ahronoth, Αρνόν Μόζες.

Από την πλευρά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι η ισραηλινή αστυνομία πρότεινε σήμερα την παραπομπή του με την κατηγορία της διαφθοράς σε δύο υποθέσεις και υποστήριξε την αθωότητα του.

«Αυτές οι εισηγήσεις δεν έχουν καμία νομική αξία σε μια δημοκρατική χώρα», τόνισε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αστυνομίας.

«Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ με υπευθυνότητα και με πίστη», τόνισε ο Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες.

(με πληροφορίες από Reuters, AP, Haaretz)

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post