Ιταλία: Πάνω από 2.000 πρόσφυγες αφίχθησαν στην Λαμπεντούζα μέσα σε 48 ώρες

Στο κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών της Λαμπεντούζα βρίσκονται 3.279 άνθρωποι ενώ χωρητικότητά του δεν πρέπει να ξεπερνά τους 400.
picture alliance via Getty Images

Οι βάρκες που μετέφεραν τους «απελπισμένους της θάλασσας» είχαν ξεκινήσει από το Σφαξ της Τυνησίας και την Ζουάρα της Λιβύης. Στους μετανάστες και πρόσφυγες παρασχέθηκε βοήθεια από την Ιταλική Ακτοφυλακή και την Οικονομική Αστυνομία της χώρας στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας και στ′ ανοικτά της Λαμπεντούζα.

Οι περισσότεροι διασωθέντες κατάγονται από την Ερυθραία, την Γκάνα, το Τσαντ, το Σουδάν και την Αίγυπτο. Δυο ναυαγοί, που διασώθηκαν κοντά στην Λαμπεντούζα, είπαν στους άνδρες και στις γυναίκες που τους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν ναυάγησε στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας και αυτοί επιβιβάσθηκαν σε άλλο πλεούμενο με μετανάστες που βρισκόταν στην περιοχή, αλλά κάποιοι δεν τα κατάφεραν και υπάρχουν αγνοούμενοι.

Συνολικά, στο κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών της Λαμπεντούζα βρίσκονται σήμερα 3.279 άνθρωποι ενώ κανονικά η χωρητικότητά του δεν πρέπει να ξεπερνά τους 400. Οι ιταλικές αρχές στοχεύουν στην αποσυμφόρησή του, με την μεταφορά των αφιχθέντων σε κέντρα που βρίσκονται στην Σικελία και σε άλλες περιοχές της Κάτω Ιταλίας.

Πηγή: AΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή