Ιταλία: Σε διαθεσιμότητα σχολιαστές της Formula 1 για σεξιστικά σχόλια on air (Βίντεο)

«Έλεος. Δεν μπορούμε να δούμε μερικές συνεντεύξεις αντί να ακούμε αυτούς τους δυο;», αναφώνησε αγανακτισμένη η δημοσιογράφος που στεκόταν δίπλα στον έναν από τους δύο άνδρες.
Oι σχολιαστές Ματέο Μπόμπι και Ντέιβιντ Βαλσέτσι και η δημοσιογράφος Φεντερίκα Μασολίν.
Oι σχολιαστές Ματέο Μπόμπι και Ντέιβιντ Βαλσέτσι και η δημοσιογράφος Φεντερίκα Μασολίν.
Sky Sport Italia

Δύο σχολιαστές του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου Sky Sport τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έπειτα από μια σειρά σεξιστικών δηλώσεων, κατά τη διάρκεια της ανάλυσης του Ισπανικού Grand Prix της Formula 1, την περασμένη Κυριακή (4/6).

Στη ζωντανή εκπομπή, ο Ματέο Μπόμπι και ο Ντέιβιντ Βαλσέτσι, πρώην οδηγοί αγώνων και σχολιαστές πλέον της Formula 1 έκαναν σεξιστικά σχόλια για μια γυναίκα που φαινόταν στο πλάνο, η οποία στεκόταν γυρισμένη πλάτη στην κάμερα.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπόμπι, που βρισκόταν στο στούντιο, προκάλεσε τον Βαλσέτσι να κοιτάξει πίσω του, προκειμένου να δει κι αυτός την γυναίκα που ο Μπόμπι αποκάλεσε «Πακέτο αναβάθμισης».

Ο Βαλσέτσι δεν δίστασε να γυρίσει και να κοιτάξει προκλητικά τη γυναίκα και στη συνέχεια να απαντήσει: «Το έχω δει, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ να το δοκιμάσω».

Τα απρεπή σχόλια έφεραν σε τρομερή αμηχανία τη δημοσιογράφο του Sky Sport, Φεντερίκα Μασολίν, η οποία στεκόταν δίπλα στον Βαλσέτσι.

«Έλεος. Δεν μπορούμε να δούμε μερικές συνεντεύξεις αντί να ακούμε αυτούς τους δυο;», είπε αγανακτισμένη η Μασολίν.

Οι δύο σχολιαστές ζήτησαν συγγνώμη την επόμενη μέρα. Ο Βαλσέτσι έγραψε στο Instagram: «Λυπάμαι πολύ που την Κυριακή, μετά τον αγώνα, αντάλλαξα μερικά κακόγουστα αστεία και χρησιμοποίησα ακατάλληλες και ασεβείς εκφράσεις. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και θα ήθελα πραγματικά να ζητήσω συγγνώμη από όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι».

Ο Μπόμπι από την πλευρά του δήλωσε: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από οποιονδήποτε μπορεί να ένιωσε προσβεβλημένος και επιθυμώ να εκφράσω για ακόμη μια φορά τον απόλυτο και βαθύ σεβασμό μου προς όλες τις γυναίκες. Αυτό που συνέβη θα με οδηγήσει στο να προσπαθήσω να βελτιωθώ, τόσο ως άνδρας όσο και ως επαγγελματίας».

(με πληροφορίες από Guardian)