Υπό έλεγχο η φωτιά στο κοινοβούλιο της Νοτίου Αφρικής

Πυκνός καπνός έβγαινε από την οροφή του κτιρίου και από την είσοδο.
|
via Associated Press

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στην έδρα του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής στο Κέιπ Τάουν, με φλόγες να βγαίνουν από την οροφή ενός κτιρίου και μια στήλη καπνού να είναι ορατή χιλιόμετρα μακριά, όμως οι αρχές δήλωσαν πως έπειτα από αρκετές ώρες οι πυροσβέστες έθεσαν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Αρκετές ώρες αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά στη νομοθετική πρωτεύουσα Κέιπ Τάουν, πυκνός καπνός εξακολουθούσε να βγαίνει από ένα από τα πολλά κτίρια του συμπλέγματος του Κοινοβουλίου.

Η υπουργός Δημόσιων Εργών και Υποδομών Πατρίσια ντε Λιλ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Είπε πως υπήρχαν ακόμα εστίες φωτιάς στην αίθουσα της Εθνοσυνέλευσης, όμως είχε περιοριστεί σε άλλα τμήματα του κτιρίου.

Η ντε Λιλ, που έχει διατελέσει δήμαρχος του Κέιπ Τάουν, είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς από τη φωτιά.

Είναι άγνωστο προς το παρόν τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε σε χώρο γραφείων και επεκτάθηκε σε ένα γυμναστήριο, δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Σμιθ, μέλος της δημαρχιακής επιτροπής του Κέιπ Τάουν, αρμόδιος για την ασφάλεια.

Πυκνός καπνός έβγαινε από την οροφή του κτιρίου και από την είσοδο καθώς οι πυροσβέστες έριχναν νερό με αντλίες στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 05:00 ώρα Ελλάδας σε ένα παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου.

Το κτίριο της Βουλής βρίσκεται πίσω από τον Καθεδρικό Ναό το Αγ.Γεωργίου όπου το Σάββατο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του Αρχιεπισκόπου και Νομπελίστα Ειρήνης, Ντέσμοντ Τούτου.

Τον Απρίλιο, πυρκαγιά που ξέσπασε στο όρος Table Mountain, που δεσπόζει της παραλιακής πόλης, είχε εξαπλωθεί καταστρέφοντας θησαυρούς της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν.

via Associated Press
via Associated Press
via Associated Press
via Associated Press

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πήγαινε στην αρχική σελίδα