Κακοκαιρία Daniel: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την Πέμπτη, πότε θα εξασθενήσει

Τι προβλέπει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.
Ένας άνδρας κρατώντας ομπρέλα περπατά σε δρόμο που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel, στην πόλη του Βόλου (6/9/2023).
Ένας άνδρας κρατώντας ομπρέλα περπατά σε δρόμο που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel, στην πόλη του Βόλου (6/9/2023).
LOUISA GOULIAMAKI via Reuters

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, καθώς η κακοκαιρία Daniel που προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα τις τελευταίες μέρες, θα συνεχιστεί έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου.

Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

α) Σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια).

Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα συνεχίσει να γίνεται ανά δωδεκάωρο με τη μορφή έκτακτων δελτίων που θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

(Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή