Κακοκαιρία Εlias: Προβλήματα στα ΜΜΜ - Καθυστερήσεις κι αλλαγές στα δρομολόγια

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις ανακοίνωσε η Hellenic Train, ενώ αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.
Marinos Karafyllidis / 500px via Getty Images

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Elias και νωρίτερα το Μετρό, δεν έφτανε μέχρι το αεροδρόμιο και σταματούσε στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Πλέον όμως η λειτουργία του έχει αποκατασταθεί και τα δρομολόγια στη γραμμή του Αεροδρομίου διεξάγονται κανονικά.

Αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα στη σηματοδότηση στη Γραμμή 7 του Τραμ Ασκληπιείο Βούλας- Αγία Τριάδα Πειραιά.

Επίσης, καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπάρχουν και στη γραμμή Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα.

Η αμαξοστοιχία με αριθμό IC 51 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) και ώρα αναχώρησης 05:00, καταργείται μερικώς στο τμήμα Λειανοκλάδι μέχρι Αθήνα και δεν υποκαθίσταται με λεωφορεία. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC50 καταργείται στο τμήμα Αθήνα-Λειανοκλάδι. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα Λειανοκλάδι-Θεσσαλονίκη με λεωφορεία.

Οπως ανακοίνωσε η Hellenic Train, υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο- Κιάτο-Πειραιάς, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης.
Τα δρομολόγια στη γραμμή του Αεροδρομίου πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο- Μεταμόρφωση.

Επίσης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Hellenic Train εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση μεταξύ Αυλώνα- Οινόη, όπου και αναμένεται έλεγχος της σιδηροδρομικής γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με ενημερώσεις της Hellenic Train, υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.

Η αμαξοστοιχία 1538 (Αθήνα - Χαλκίδα) με ώρα αναχώρησης 09:26, θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία. Τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω σταθμεύσεις: ΣΚΑ, ΑΧΑΡΝΑΙ, ΔΗΛΕΣΙ, ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΠΑΝΤΕΙΧΙ.

Το δρομολόγιο με αριθμό 1539 (Χαλκίδα - Αθήνα) και ώρα αναχώρησης 09:08, θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο και θα εκτελέσει τις παρακάτω σταθμεύσεις: Οινόη, Οινόφυτα, Άγιος Θωμάς, Αυλώνα, Σφενδάλη, Αφίδναι,΄Αγιος Στέφανος, Δεκέλεια, Αθήνα.

Οι ανακοινώσεις από την Hellenic Train

  • Διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Αυλώνα – Οινόη, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων. Αναμένεται έλεγχος της γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 καταργείται.
  • Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC50 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη) σήμερα Τετάρτη 27/9/2023 καταργείται.
  • Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο- Κιάτο-Πειραιάς, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Τα δρομολόγια στη γραμμή του Αεροδρομίου πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο- Μεταμόρφωση.
  • Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα μέχρι νεοτέρας, λόγω κατολίσθησης. Τα δρομολόγια δεν θα υποκατασταθούν από λεωφορεία.

(Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή