Τα καλύτερα κοκτέιλ για τα φετινά Χριστούγεννα

Για να επικοινωνήσουμε με το εορταστικόν πνεύμα.

Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια εποχή για να ανοίξουμε εκείνα τα μπουκάλια που κρατάμε για ειδικές περιπτώσεις και να απολαύσουμε ένα (ή και δυό-τρία) καλά ποτάκια, με θέα το τζάκι και το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Κι ένας απο τους καλύτερους τρόπους για να επικοινωνήσουμε με το εορταστικόν πνεύμα, είναι ένα ακριβό κοκτέιλ, φτιαγμένο από τα χεράκια μας - ή από τα χεράκια του φίλου μας που κατέχει την τέχνη και το επιδεικνύει με κάθε καλή ευκαιρία.

Η HuffPost UK ζήτησε τα φώτα τεσσάρων ειδικών mixologists για τα κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων και ιδού το αποτέλεσμα:

Irish Coffee (από τον Μπόμπι Χίντλεστον του Swift, που ψηφίστηκε το Καλύτερο Μπάρ του Λονδίνου για το 2018)

«Οταν είναι φτιαγμένο σωστά, είναι ζεστό, ανακουφιστικό και νοστιμότατο...»

SWIFT

Υλικά

40 ml Ιρλανδέζικο Ουίσκι

80 ml δυνατό καφέ φίλτρου

2-3 κουτ. τσαγιού καφέ ζάχαρη

Κρέμα γάλακτος παγωμένη και χτυπημένη

Μοσχοκάρυδο

Μέθοδος

Βάζουμε δύο κουταλιές ζάχαρη ανά μία μεζούρα ουίσκι και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο για το άρωμα.

Cognac Fizz (από τον Mr. Lyan)

«Για εορταστική ατμόσφαιρα, συνδυάστε κονιάκ με χρυσές φυσσαλίδες...»

Dandelyan

Υλικά

300 ml Cognac

150 ml σιρόπι ανανά (βράζουμε ανανά κονσέρβας σε ζάχαρη και νερό με ένα γαρύφαλο κι έναν σπόρο κάρδαμου και στραγγίζουμε).

2 ml Angostura Bitters

100 ml παγωμένο νερό

100 ml Σαμπάνια, Cava ή Prosecco

Μέθοδος

Ανακατεύουμε το σιρόπι ανανά, το κονιάκ, τα bitters και το νερό. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ποτήρι και συμπληρώνουμε με Σαμπάνια ή το αφρώδες μας.

Pine + Apple (από την Μέγκς Μίλλερ, του FAM)

«Η χριστουγεννιάτικη εκδοχή ενός κλασσικού κοκτέιλ, για όσους αγαπούν το σκούρο ρούμι και τις πλούσιες γεύσεις...»

Υλικά

40 ml Σκούρο Ρούμι

30 ml Λικέρ Μήλο

Pine Cordial (σιγοβράζουμε 10 γρ. βελόνες έλατου σε 500 ml νερό, 250 γρ. ζάχαρη και 5 γρ. μηλικό οξύ για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε).

Μέθοδος

Ανακατεύουμε το ρούμι, το λικέρ και το cordial και σερβίρουμε με πάγο.

Wilde Honey Porter (από τον Ααρον Γουώλ, του Homeboy)

Homeboy

Υλικά

30 ml Ιρλανδέζικο Ουίσκι

15 ml Γαλλικό βερμούτ

15 ml Λικέρ σοκολάτα

15 ml χυμό λάιμ

50 ml Guinness

3 σταγόνες Angostura bitters

15 ml μέλι

1 σπόρο κάρδαμου

1 ασπράδι αβγού

Μέθοδος

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο και γαρνίρουμε με φρέσκο, τριμμένο μοσχοκάρυδο.