Κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Αναμένεται να μπορέσει να αγωνιστεί και στο Ρολάν Γκαρός.
via Associated Press

Λίγο μετά τις δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς στο BBC, ότι δεν πρόκεται να εμβολιαστεί ακόμα και αν χάσει τα μεγάλα τουρνουά, όπως το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, φαίνεται ότι ο Σέρβος τενίστας θα καταφέρει να αγωνιστεί στο Αγγλικό τουρνουά.

Οι βρετανικές αρχές επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα σε όποιον κάνει τεστ και βρεθεί αρνητικός τόσο πριν την αναχώρησή του όσο και μετά την άφιξή του, χωρίς πλέον να απαιτείται ούτε εμβολιασμός, ούτε καν περίοδος καραντίνας.

Ο πρώην κορυφαίος Βρετανός τενίστας Τιμ Χένμαν που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του All England Tennis Club, του διοργανωτή δηλαδή του Γουίμπλετον, εξήγησε ότι η διοργάνωση θα ακολουθήσει τις κρατικές οδηγίες σχετικά με την είσοδο στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτές προς το παρόν επιτρέπουν την είσοδο σε όποιοιν κάνει τεστ και βρεθεί αρνητικός.

«Για να μπεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τη στιγμή αυτή υφίστανται οι συγκεκριμένες οδηγίες και το τουρνουά θα ακολουθήσει αυτές» δήλωσε ο κ. Χένμαν.

Αντίθετα στις ΗΠΑ όπου θα διεξαχθεί το Όπεν της Νέας Υόρκης, αυτή τη στιγμή απογορεύεται η συμμετοχή σε ανεμβολίασους σε αθλητικές διοργανώσεις, έστω και με κάποιες υγειονομικές εξαιρέσεις για νοσήσαντες και άλλους.

Παράλληλα στη Γαλλία φαίνεται ότι χαλαρώνουν και οι κανόνες ασφαλείας και αναμένεται να μπορέσει να αγωνιστεί ο Τζόκοβιτς στο Ρολάν Γκαρός.