Κύκλωμα trafficking στο κέντρο της Αθήνας - Οι «εγκέφαλοι» έμεναν μαζί με τα θύματα

Εφερναν φτωχά κορίτσια από την Μολδαβία και τα εξέδιδαν σε οίκους αναοχής του Μεταξουργείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi

Ενα κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, τα μέλη του οποίου από το 2019 έπειθαν κοπέλες με οικονομικά προβλήματα από τη Μολδαβία να έρθουν στην Αθήνα για ένα καλύτερο μέλλον και στη συνέχεια τις υποχρέωναν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής του Μεταξουργείου, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και στα δύο φερόμενα ως ηγετικά στελέχη. Πρόκειται για έναν άνδρα, υπήκοο Αλβανίας που διαχειρίζεται οκτώ οίκους ανοχής, και στη σύντροφό του, υπήκοο Μολδαβίας που είχε αναλάβει να εντοπίζει ευάλωτες κοπέλες στην πατρίδα της και να τις πείθει να έρθουν στην Αθήνα.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, μάλιστα, στην προσπάθειά τους να γίνουν πιο προσιτοί στα θύματα τού trafficking ζήτησαν από Μολδαβούς συναδέλφους τους, να έρθουν στην Αθήνα και να είναι παρόντες κατά την εξέταση των γυναικών.

Στους οκτώ οίκους ανοχής, κατά την έρευνα, εντόπισαν επτά κοπέλες και οι δύο από αυτές, 20 και 32 ετών, παραδέχθηκαν ότι ήταν θύματα τού κυκλώματος και ότι τις υποχρέωναν να μένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη. Στις καταθέσεις τους δήλωσαν ότι συναντούσαν τουλάχιστον πενήντα άνδρες την ημέρα σε δύο εξάωρες βάρδιες και έπαιρναν ως αμοιβή μόλις δέκα ευρώ, ενώ τα περισσότερα χρήματα τα κρατούσε το κύκλωμα ως αποζημίωση για υποτιθέμενα χρέη για τη μεταφορά τους στη χώρα μας, τη διατροφή και τη διαμονή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα τις απειλούσαν, προκειμένου να μην καταγγείλουν τα περιστατικά στην Αστυνομία.

Δημοφιλή