Κύπρος: Ενταση έξω από τη Βουλή με αφορμή ψήφισμα για τον Γρίβα (Βίντεο & Εικόνες)

Σύμφωνα με το οποίο ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ Β' χαρακτηρίζεται ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα.
Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν στις 17.30 μέλη οργανώσεων, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ψήφισμα για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή
Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν στις 17.30 μέλη οργανώσεων, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ψήφισμα για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή
Philenews

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου όταν διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για ψήφισμα σχετικά με τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ χαρακτηρίζεται ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα.

Περίπου 300 διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στο σημείο με το σύνθημα ”Ζει και μας καθοδηγεί, Γεώργιος Γρίβας Διγενής”, αλλά και άλλα όπως ”Δόξα και τιμή στον Γρίβα Διγενή, ”Προδότες!”, ”Αλήτες - προδότες πολιτικοί, η Κύπρος είναι ελληνική”, ”Ζει, ζει και μας καθοδηγεί, Γεώργιος Γρίβας Διγενης” και ”ΕΟΚΑ ξανά στης Κύπρου τα βουνά”

Η ένταση επεκτάθηκε στα γραφεία του κόμματος της ΕΔΕΚ, όπου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές με τη ρίψη πετρών και φωτοβολίδων. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Φιλελεύθερος”, ξέσπασε φωτιά, την οποία πρόλαβαν να σβήσουν με πυροσβεστήρα μέλη της ΕΔΕΚ.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στην συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2023, αποχώρησε από την συνεδρίαση, ενώ λίγη ώρα αργότερα έκανε λόγο για προμελετημένη και προσχεδιασμένη τραμπουκική ενέργεια.

Η Αστυνομία ήταν παρούσα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Εκτός από την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή είχε κλείσει από τις 16:00.

ASAD
ASAD
Philenews

Με το ψήφισμα που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, το οποίο υπερψήφισε η Βουλή την περασμένη Παρασκευή, για τη Δημοκρατική Αντίσταση με αφορμή την 7η Δεκεμβρίου, Ημέρα Μνήμης των Μαχητών της Αντίστασης, η Πολιτεία καλείται να διακόψει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γρίβα, «τον οποίο η ιστορία καταδίκασε ως ανάξιο κάθε είδους τιμής από την πατρίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, PHILENEWS.COM

Δημοφιλή