Κεραμέως: Αγωγή κατά ΑΔΕΔΥ για την απόφαση αποχής διαρκείας από την αξιολόγηση

Ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς η Ανώτατη Συνομοσπονδία αρνείται την εφαρμογή ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Στο Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών κατατέθηκε σήμερα η αγωγή Κεραμέως κατά ΑΔΕΔΥ. Ειδικότερα, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στρέφεται κατά της απόφασης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων για κήρυξη απεργίας- αποχής διαρκείας από την αξιολόγηση.

Με την αγωγή της η κυρία Κεραμέως ζητάει «να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή διαρκείας που κήρυξε ο συνδικαλιστικός φορέας από τις διαδικασίες αξιολόγησης – στοχοθεσίας στο δημόσιο, αρνούμενος ουσιαστικά την εφαρμογή του ψηφισμένου, από τη Βουλή των Ελλήνων, σχετικού νόμου (4940/2022)».

«Σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία, οποιαδήποτε ενέργεια όμως πρέπει να είναι νόμιμη»

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών, «από τον Μάρτιο του 2023 και μετά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει κατ’ επανάληψη κρίνει παράνομη ή και καταχρηστική την εκάστοτε ληφθείσα απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία – αποχή από τις αξιολογικές διαδικασίες».

Και προστίθεται πως «το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, η οποιαδήποτε ενέργεια όμως πρέπει να είναι νόμιμη και να μην στοχεύει στην ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων».

Από το υπουργείο σημειώνεται εξάλλου ότι «το σύστημα αξιολόγησης – στοχοθεσίας συνιστά ένα κρίσιμο εργαλείο που αποσκοπεί στη διαρκή βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη».

Δημοφιλή