ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/08/2018 19:23 EEST | Updated 08/08/2018 19:51 EEST

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αντί για φιέστες ο κύριος Τσίπρας να προκηρύξει εκλογές στις 20 Αυγούστου»

O Πρόεδρος της ΝΔ επαναφέρει το αίτημά του για εκλογές, με αφορμή τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και με φόντο τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Eurokinissi

«Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο, έξοδος από το πρόγραμμα, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές. Και μετά από 4 εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον», δηλώνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην Athens Voice.

Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές

O αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημά του για εκλογές «εδώ και τώρα», με αφορμή και τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και με φόντο τον επικείμενο ανασχηματισμό.

«Κανένας ανασχηματισμός δεν θα σώσει αυτή την κυβέρνηση»
Ο κ.Μητσοτάκης με συνέντευξή του - Athens Voice - σχολιάζει μάλιστα με νόημα ότι «κανένας ανασχηματισμός δεν πρόκειται να σώσει αυτή την κυβέρνηση από τη στιγμή που η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της με τον κύριο Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας δεν αξίζει μια τρίτη ευκαιρία να κυβερνήσει την χώρα. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο».

Κανένας ανασχηματισμός δεν πρόκειται να σώσει αυτή την κυβέρνηση από τη στιγμή που η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της

Ταυτόχρονα, κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα και προτάσσει την ανάγκη για επανεκκίνηση για τη χώρα, ένα πολιτικό restart όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Ένα πολιτικό restart μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές» τονίζει ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος προβλέπει ότι τους επόμενους μήνες θα προκύψει μεγαλύτερη τοξικότητα, μεγαλύτερη πόλωση, και περισσότερο δηλητήριο στην πολιτική ζωή του τόπου.

«Κάθε οικογένεια ζει ένα δράμα»

Στην ίδια συνέντευξη ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται με δεικτικό τρόπο στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημος κατάλογος νεκρών.  Γεγονός το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως βαθιά προσβολή στην μνήμη των νεκρών.

«Ίσως κάποιοι αισθάνονται ότι, αν δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, θα ξεκινήσει ένας καινούργιος κύκλος προσωπικών ιστοριών» αναφέρει με νόημα ο κ.Μητσοτάκης και προσθέτει: «Κάθε νεκρός έχει τη δική του, προσωπική ιστορία. Και κάθε οικογένεια σήμερα ζει ένα προσωπικό δράμα. Το ελάχιστο, το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να τους καταγράψουμε και να τους τιμήσουμε μετά, όπως τους αξίζει».

Επικρίνει μάλιστα προσωπικά τον Πρωθυπουργό με αφορμή την δήλωσή του περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης σημειώνοντας ότι μόνο μετά την πίεση της κοινής γνώμης αντελήφθη ότι έπρεπε να προβεί στην αντικατάσταση κάποιων υπηρεσιακών στελεχών, που σίγουρα έχουν τις δικές τους ευθύνες γι’ αυτήν την τραγωδία.

«Αντί να σκύψουν το κεφάλι, κουνούν το δάχτυλο»
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για κυνισμό και η άθλια απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης μιας μεγάλης τραγωδίας, τονίζοντας πως «αντί κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι, να συναισθανθούν αυτό το οποίο έγινε, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κουνήσουν το δάχτυλο, να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους, στους αυθαιρετούχους, στους πολίτες, οι οποίοι κάηκαν, στους ίδιους τους νεκρούς. Και να πουν ότι εμείς δεν φταίμε για τίποτα, διότι όλα αυτά είναι παθογένειες 40 ετών».

Αντί κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι, να συναισθανθούν αυτό το οποίο έγινε, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κουνήσουν το δάχτυλο

Ασκεί δε δριμεία κριτική για την επιλογή του νέου Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο πρόσωπο ενός κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και επικρίνει τον Πρωθυπουργό για κροκοδείλια δάκρυα και δήθεν προσπάθεια να πει ότι κάτι αλλάζει, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις επιλογές τις οποίες κάνει.