Κερτ Κομπέιν: Πωλήθηκε σπασμένη κιθάρα του τραγουδιστή για σχεδόν 600.000 δολάρια

Διαθέτει τις υπογραφές των τριών μελών των Nirvana - του Κομπέιν, του Κριστ Νοβοσέλιτς και του Ντέιβ Γκρολ.
Fred Prouser via Reuters

Η σπασμένη κιθάρα Fender Stratocaster του Κερτ Κομπέιν πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 595.900 δολαρίων, πάνω από 10 φορές από την αρχική της εκτίμηση.

Η εμβληματική ηλεκτρική κιθάρα του frontman των Nirvana δεν είχε σπάσει σε κάποια συναυλία, αλλά στη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ιστορικού τους άλμπουμ «Nevermind» στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η κιθάρα ήταν επανασυναρμολογημένη αλλά δεν λειτουργούσε και αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 60.000 και 80.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Julien’s στο Hard Rock Cafe στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο, αναφέρει το CNBC.

Διαθέτει τις υπογραφές των τριών μελών των Nirvana - του Κομπέιν, του Κριστ Νοβοσέλιτς και του Ντέιβ Γκρολ - μαζί με μια επιγραφή του Κομπέιν που απευθύνεται στον εκλιπόντα τραγουδιστή των Screaming Trees, Μαρκ Λάνεγκαν

Σύμφωνα με το Julien’s Auctions, ο Κομπέιν έδωσε την κιθάρα στον Λάνεγκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας Nevermind των Nirvana το 1992.

Ο Κομπέιν, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του το 1994 σε ηλικία 27 ετών, ήταν γνωστός για τις γεμάτες ένταση εμφανίσεις του και έσπασε πολλές Stratocaster κιθάρες κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Η κιθάρα που έπαιξε ο Κομπέιν κατά τη διάρκεια μιας θρυλικής συναυλίας στο MTV Unplugged το 1993, μόλις πέντε μήνες πριν από το θάνατό του, πωλήθηκε πριν από δύο χρόνια έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης δημοπρασίας του οίκου Julien’s πωλήθηκαν μουσικά αναμνηστικά, μεταξύ των οποίων κιθάρες που έπαιξαν ο Μπόνο των U2 και ο Έντι Βαν Χάλεν, καθώς και το σακάκι του Μάικλ Τζάκσον από την παγκόσμια περιοδεία «Dangerous».

Δημοφιλή