Κέβιν Σπέισι: Αβάσιμες οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Λος Άντζελες

Οι εισαγγελείς δεν θα ασκήσουν δίωξη και στους Στίβεν Σιγκαλ και Άντονι Άντερσον

Το δικαστήριο του Λος Άντζελες δεν θα ασκήσει δίωξη εναντίον του Κέβιν Σπέισι για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης από το 1992.

Του γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Περιφέρειας Κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη εκτός δικαιοδοσίας της Καλιφόρνια. Εκτός από τον Σπέισι, οι εισαγγελείς δεν κατηγορούν και τους Στίβεν Σιγκάλ και Άντονι Άντερσον, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποιήσης.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τον Απρίλιο ότι υπήρξε μια υπόθεση που συμπεριλάμβανε τον Σπέισι και ένα περιστατικό με έναν άνδρα στο Χόλιγουντ το 1992, βρισκόταν υπό έρευνα. Μια δεύτερη, πρόσφατη υπόθεση αφορά περιστατικό από το 2016, η οποία ερευνάται και αυτή.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού διαδέχονταν η μια την άλλη. Η πρώτη κατηγορία έγινε γνωστή από τον ανήλικο-τότε-ηθοποιό Άντονι Ραπ, ο οποίος δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση το 1986.

Ο Σπέισι ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται αυτά τα περιστατικά, παρόλα αυτά ζήτησε δημόσια συγνώμη. Αργότερα, αρνήθηκε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που άρχισαν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Η αστυνομία της Βρετανίας εξετάζει έξι υποθέσεις εναντίον του.

Πρόσφατα η ηθοποιός και συμπρωταγωνίστρια του Σπέισι, Ρόμπιν Ράιτ δήλωσε ότι «όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία». «Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να συμμορφωθούν και να διορθώσουν τα λάθη τους. Πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες. Ονομάζεται ”προσωπική ανάπτυξη”».

Πηγή: BBC