ΔΙΕΘΝΕΣ
23/10/2018 21:58 EEST

Κι όμως, μπορεί κάποιος να βρίσκεται νεκρός στη θέση του οδηγού σε πολυσύχναστο δρόμο και κανένας να μην το αντιληφθεί

Η απίστευτη ιστορία ενός άνδρα που ήπιε δηλητήριο μέσα στο αυτοκίνητό του, έστειλε μηνύματα αυτοκτονίας και επί μια εβδομάδα κανένας δεν κατάλαβε ότι ήταν νεκρός

Busà Photography via Getty Images

Η ιστορία του θα μπορούσε να γίνει και ταινία. Και αποκαλύπτει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο την αδιαφορία που κρύβουν οι μεγαλουπόλεις. 

Πρόκειται για την απίστευτη ιστορία του Geoffrey Corbis, ή Weglarz όπως ήταν το επίθετό του πριν το αλλάξει, που δημοσιεύουν οι Νew York Times.

Ο Geoffrey Corbis βρισκόταν νεκρός στο αυτοκίνητό του, στη θέση του οδηγού, επί μια εβδομάδα. Σε ένα πολυσύχναστο δρόμο στο Μανχάταν. Όμως κανένας δεν τον είδε. Η αδερφή του έλαβε ένα μήνυμα που έδειχνε ότι είχε αυτοκτονήσει. Αλλά οι αρχές δεν ασχολήθηκαν. Δεν αντιλήφθηκε ότι είναι νεκρός ούτε ο αστυνομικός που έπρεπε να του κόψει κλήση γιατί είχε παρκάρει παράνομα. Γιατί δεν συνηθίζουν να βάζουν κλήσεις σε αυτοκίνητα όταν ο οδηγός είναι μέσα. Βέβαια ο Geoffrey ήταν ήδη νεκρός.  

Ο 61χρονος Geoffrey μέχρι κάποια στιγμή της ζωής του έδειχνε να τα έχει όλα. Μέχρι να τα χάσει. 

Ασχολήθηκε με την υποκριτική, που ήταν πάθος του σε νεαρή ηλικία, αλλά επαγγελματικά καταξιώθηκε στον προγραμματισμό. Μετακόμισε με στη Νέα Υόρκη και με την ομάδα του συνεργαζόταν με μεγάλα πανεπιστήμια, όπως το Yale, το Harvard και το Brown. Έκανε συχνά ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Παντρεύτηκε, απέκτησε έναν γιο και εγκαταστάθηκε σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στο Fairfield, στο Connecticut. 

Αλλαγές στην δουλειά του τον οδήγησαν στον χωρισμό αφού έλειπε συχνά. Τελικά η δυσκολίες στη δουλειά συνεχίστηκαν και τελικά έμεινε άνεργος το 2011. 

Μέχρι το 2013 είχε πάει σε 481 συνεντεύξεις για δουλειά που καμία δεν καρποφόρησε, όπως θα πει ο ίδιος σε μια εκπομπή (NewsHour) που έκανε ένα θέμα για τους άνεργους του Connecticut. 

Έπιασε πάτο οικονομικά. Είχε αποταμιεύσει 401.000 δολάρια θα οποία φαγώθηκαν. «Έχω περίπου 2.000 δολάρια στο όνομά μου. Μετά από αυτά δεν ξέρω τι θα κάνω», είπε.   

Τι τον έκανε να αλλάξει το όνομά του

Μέσα σε όλα αυτά, ένα ατυχές περιστατικό ήταν η αιτία που τον έκανε να αλλάξει το όνομα του. Στις 26 Μαρτίου 2013 μπαίνει σε ένα drive-through στα  McDonald’s για να πάρει φαγητό. Έφυγε αλλά μετά επέστρεψε για να παραπονεθεί ότι του έδωσαν λάθος παραγγελία. Πέταξε το φαγητό στο παράθυρο του drive-through, όπου ήταν μια υπάλληλος. Σε αναφορές στον Τύπο για το περιστατικό, ανέφεραν ότι η υπάλληλος ήταν έγκυος. 

Ήρθε η αστυνομία και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Παρά το γεγονός ότι αργότερα οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, οι ειδήσεις για το περιστατικό είχαν στιγματίσει το όνομα του, ειδικά μια περίοδο που ακόμη έψαχνε για δουλειά. 

Όποιος έψαχνε στο google το όνομά του από ένα βιογραφικό, έβγαιναν αυτές οι αναφορές. 

Έτσι άλλαξε το Weglarz σε Corbis.

Το δηλητήριο και το dark web 

Στην πορεία βρήκε κάποια απασχόληση αλλά δεν απέδιδε πολλά. Η ψυχολογία του γινόταν ακόμη χειρότερη, λέει η αδερφή του. Τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο είπε στην αδερφή του ότι είχε ένα δηλητήριο, αυτό που χρησιμοποιούν στην ευθανασία. Το είχε αγοράσει από το dark web. 

«Έτσι, όταν είμαι έτοιμος, θα μπορέσω να φύγω γρήγορα και χωρίς πόνο», της είπε. 

Όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται, ο Geoffrey είπε πάντα έναν μακάβριο τρόπο να μιλάει.«Και τι θα το κάνεις;« τον ρώτησε η αδερφή του. «Θα το έχω πάνω μου», της απάντησε. Η ίδια είπε αργότερα ότι της φάνηκε πολύ ήρεμος και λογικός. 

Το τέλος 

Στις 24 Αυγούστου, την ημέρα που εκτιμάται ότι πέθανε, πήγε σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και πούλησε μια κάμερα για 275 δολάρια. Πρόσφατα είχε πει στην οικογένειά του ότι είναι άφραγκος. Μετά πήγε στην τράπεζα για να εξαργυρώσει την επιταγή αλλά επειδή δεν μπόρεσαν να πάρουν έγκριση, έφυγε με άδεια χέρια. 

Το απόγευμα, από το πουθενά, του έστειλε ένα μήνυμα ένας παλιός του φίλος, ο Biagini. «Γεια σου Geoffrey. Απλά έστειλα να δω πως είσαι». Είχαν μήνες να μιλήσουν. «Για την ακρίβεια είμαι στο Μανχάταν τώρα, Τελειώνω κάποια πράγματα», απάντησε ο Geoffrey. «Δεν ακούγεται καλό», του απάντησε ο Biagini. «Είναι τιμή μου που ήμουν φίλος σου. Να προσέχεις», του απάντησε ο Geoffrey. 

  Στις 5.42 ακριβώς ο Geoffrey έστειλε στην αδερφή του ένα τελευταίο μήνυμα. «Αυτό το πράγμα έχει όντως τόσο απαίσια γεύση όσο φανταζόμουν ότι θα έχει». 

Η αναζήτηση 

Ανήσυχος από τα μηνύματα, ο Biagini κάλεσε την άμεση δράση. Η αστυνομία εντόπισε το τηλέφωνο στην διεύθυνση 520 E. 12th Street. Οι αστυνομία έφτασε στο κτίριο και μπήκαν μέσα. Δεν τον βγήκαν και έφυγαν. Δεν είδαν ποτέ το αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο μπροστά στην παιδική χαρά, δίπλα από τη διεύθυνση. 

Την επόμενη μέρα ο Biagini πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να αναφέρει για τα μηνύματα και μόλις τους είπε ότι ο Geoffrey δεν ήταν μόνιμος κάτοικος της Νέας Υόρκης, του είπαν ότι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. 

Το ίδιο πράγμα είπαν και στην αδερφή του, η οποία από την Φλόριντα, επικοινώνησε μαζί με εάν φίλο αστυνομικό στο τμήμα που είναι κοντά στην οδό αυτή. Δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Τους είπα ότι πιθανότατα αυτός ο άνθρωπος να πεθαίνει ή να έχει ήδη πεθάνει εκεί κοντά, αλλά η απάντηση ήταν η ίδια.

Οι μέρες πέρασαν στα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπήρχαν. Η αλλαγή του επωνύμου δυσχέραινε την έρευνα σε νοσοκομεία και για το αυτοκίνητο. 

Στο μεταξύ κάποιοι γείτονες άρχισαν να αντιλαμβάνονται την δυσάρεστη μυρωδιά. Ένα παιδί παραπονιόταν στη μητέρα του αλλά εκείνη δεν μύριζε τίποτα. Το παιδί έκανε εμετό στο πεζοδρόμιο, αλλά ακόμη κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα. 

Οι άντρες της τροχαίας που γράφουν κλήσεις πιθανότατα πέρασαν από δίπλα του. Τις ημέρες που δεν επιτρεπόταν να βρίσκεται σταθμευμένο το αυτοκίνητο το σημείο (στην East 12th Street αυτές οι μέρες είναι η Τρίτη και η Παρασκευή), θα έπρεπε να του βάλουν κλήση. Όμως είναι συνήθης πρακτική να μην ασχολούνται με τα αυτοκίνητα που βλέπουν τον οδηγό μέσα, με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα φύγουν.

Κάποιοι που πήγαν στην παιδική χαρά, παραπονέθηκαν στον επιστάτη για μια μυρωδιά και τους είπαν ότι πρέπει να υπάρχει κάπου κανένας πεθαμένος αρουραίος. Όντως βρέθηκε ένας αρουραίος αλλά η μυρωδιά δεν έφυγε. 

Στα μέσα της εβδομάδας, ο Anthony Greenheck έκανε βόλτα τον σκύλο του. Είχε έναν οδηγό στο αυτοκίνητο αλλά φαντάστηκε ότι θα είναι κάποιος οδηγός της Uber που κοιμόταν περιμένοντας κάποιο τηλεφώνημα πελάτη. Αλλά όταν είδε ότι το αυτοκίνητο και ο οδηγός ήταν εκεί δύο ημέρες μετά, αποφάσισε να πλησιάσει. Ήταν αυτός που τον βρήκε.

Η μυρωδιά από το αποσυντιθέμενο πτώμα έμεινε στην περιοχή για ώρες.