Κιάνου Ριβς: Δωρίζει τον μισθό του από την ταινία Matrix σε έρευνα για την λευχαιμία

Επίσης, ο ηθοποιός ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό σωματείο για να στηρίξει ανθρώπους και παιδιά με καρκίνο.
via Associated Press

O Κιάνου Ριβς δεν είναι μόνο ένας επιτυχημένος ηθοποιός αλλά και ένας ευαίσθητος άνθρωπος, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τον συνάνθρωπο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Οι φιλανθρωπικές δωρεές του είναι αμέτρητες και μάλιστα πολλές από αυτές έχουν γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο 57χρονος λοιπόν, αυτή τη φορά στέκεται δίπλα σε όσους πάσχουν από λευχαιμία

πως έγινε γνωστό, αποφάσισε να δωρίσει το 70% του μισθού του από την ταινία «The Matrix 4» στις έρευνες για να βρεθεί θεραπεία για τη λευχαιμία.

Παράλληλα, ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό σωματείο για να στηρίξει ανθρώπους και παιδιά με καρκίνο. Μάλιστα, απέφυγε να δώσει σε αυτό το όνομά του ή να μιλήσει σχετικά, επειδή δεν θέλει να συνδεθεί με τη διασημότητά του.

«Έχω βγάλει πολλά χρήματα, αλλά θέλω να απολαμβάνω τη ζωή και να μην αγχώνομαι για να φτιάχνω τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Χαρίζω πολλά και ζω απλά. Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή υγεία είναι πολύ πιο σημαντική», έχει αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κιάνου Ριβς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος. Το 1991 η μικρή αδερφή του, Kim, διαγνώστηκε με λευχαιμία με την οποία πάλεψε για 10 χρόνια.

Δημοφιλή