ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/11/2020 12:35 EET | Updated 15/11/2020 12:37 EET

ΚΚΕ: Η απαγόρευση συναθροίσεων είναι μνημείο αυταρχισμού

«Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα» υποστηρίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Eurokinissi
.

«Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα “καθ′ άπασαν την επικράτειαν”, όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί, μόνο ως πρόσχημα, την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων» υποστηρίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ως τις 18 Νοεμβρίου

«Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς» προσθέτει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.

ΚΝΕ: Θύελλες αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα

«Ντροπή και αίσχος! Στο στόχαστρο του κρατικού αυταρχισμού βρέθηκαν δύο φοιτητές στην Καρδίτσα, που έκαναν το “έγκλημα” να κάθονται στην κεντρική πλατεία της πόλης φορώντας μάσκα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους» αναφέρει η ΚΝΕ σε σχόλιό της.

«Το κράτος είναι δυναμικά ”παρών” όταν πρόκειται να καταστείλει και να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία και εκκωφαντικά ”απών” όταν πρόκειται να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία της υγείας και της ζωής. Γιατί και στην Καρδίτσα παντελής είναι η απουσία του κράτους από την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών, από την αναγκαία επαναλειτουργία κέντρων υγείας, όπως στο Μουζάκι, από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό στο νοσοκομείο της πόλης κ.ο.κ.» προσθέτει η ΚΝΕ και υποστηρίζει καταλήγοντας «η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους αυταρχισμού και καταστολής, θα θερίσει θύελλες αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)