Πέντε προτάσεις για Κούλουμα στην Αθήνα

Τα ιδανικά σημεία της πόλης για πέταγμα χαρταετού.
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς κορυφώνεται με το Καρναβάλι και τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου, με μια σειρά από εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον Δήμο Αθηναίων.

Εαν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα πού θα πάτε, τα παρακάτω πολυσύχναστα σημεία είναι πάντα μια πολύ καλή λύση.

1. Λόφος Φιλοπάππου

SOPA Images via Getty Images

Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τα Κούλουμα. Κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι επιλέγουν τον Λόφο του Φιλοπάππου για να πετάξουν χαρταετό και να απολαύσουν τις παραδοσιακές γεύσεις της ημέρας. Κάθε χρόνο, ο Δήμος διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις με τραγούδι και χορό. Φέτος, οι επισκέπτες θα απολαύσουν παραδοσιακή μουσική και ρεμπέτικα.

2. Εθνικός Κήπος - Ζάππειο

Ένα από τα πολυσύχναστα μέρη, κυρίως την Αποκριά, είναι ο Εθνικός Κήπος - Ζάππειον. Την Κυριακή της Αποκριάς, διοργανώνεται το κλασικό - πλέον - αποκριάτικο παιδικό πάρτι στο Ζάππειο με δρώμενα και πολλή μουσική. Την Καθαρά Δευτέρα ο Εθνικός Κήπος είναι ανοιχτός και για χαρταετό.

3. Ξέφωτο, Σταύρος Νιάρχος

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιορτάζει την Αποκριά και τα Κούλουμα με μια σειρά από εκδηλώσεις σε ρυθμούς καρναβαλιού. Με θέα την Αθήνα, σε ανοιχτό χώρο και ανάμεσα στο κανάλι του Ιδρύματος, οι επισκέπτες θα κάνουν Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού και παραδοσιακή μουσική.

4. Άλσος Περιστερίου

Δήμος Περιστερίου | Facebook

Το Άλσος Περιστερίου με έκταση 60 στρέμματα και γεμάτο πράσινο, είναι το ιδανικό σημείο στην πόλη για μια οικογενειακή εκδρομή, πέταγμα χαρταετού και πικνικ ανάμεσα στα δέντρα. Ο Δήμος προσφέρει δωρεάν χαρταετούς, σαρακοστιανά εδέσματα υπό τη συνοδεία μουσικής για χορό και διασκέδαση.

4. Καβούρι

Bloomberg via Getty Images

Αν μένετε στα νότια προάστια και θέλετε να κινηθείτε παραλιακά, μια ενδιαφέρουσα πρόταση με θέα τη θάλασσα είναι το Καβούρι. Ανοιχτός χώρος, με εστιατόρια και ταβέρνες τριγύρω για να απολαύσετε τα σαρακοστιανά, μόλις λίγη ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.