Κολωνός: Τι είπε τη νύχτα στην Αστυνομία η μητέρα της 12χρονης

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η μητέρα με την κατηγορία της μαστροπείας
.
.
EUROKINISSI

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη υπόθεση του Κολωνού, καθώς οι αρχές ξεσκονίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της μητέρας της 12χρονης και του 53χρονου που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού.

Στόχος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου κατηγορούμενου, είναι να διαπιστωθεί εάν διακινήθηκαν χρήματα από μαστροπεία. Εάν η Αρχή εντοπίσει τέτοια στοιχεία, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τον εντοπισμό όσων πλήρωναν τον κατηγορούμενο για να βιάσουν την άτυχη κοπέλα.

.
.
EUROKINISSI

Αντίστοιχη εντολή δόθηκε και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς της μητέρας του κοριτσιού η οποία συνελήφθη έπειτα από ένταλμα της 33ης ανακρίτριας, για συνέργεια σε διακεκριμένη μαστροπεία. Η γυναίκα οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα.

Σε περίπτωση που από τον έλεγχο προκύψουν ποσά τα οποία δε δικαιολογούνται, οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς αναφορικά με την υπόθεση του Κολωνού και γι’ αυτό καλούνται να το διερευνήσουν είναι ότι τα ποσά αυτά, που φέρεται να λάμβανε ως εμβάσματα η μητέρα, συμπίπτουν με τα ποσά που φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στους αστυνομικούς ότι πλήρωναν οι βιαστές της.

Τι είπε η μητέρα στους αστυνομικούς

Η μητέρα της ανήλικης αρνείται τις κατηγορίες, σύμφωνα με τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα και τη συνήγορο της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Βρέθηκαν κάποια μηνύματα που είχε ανταλλάξει η μητέρα της 12χρονης με τον κατηγορούμενο. Χωρίς να έχουμε πάρει την δικογραφία, υπάρχουν και δύο εμβάσματα που είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει την κάρτα της μητέρας και τον λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά, (20 με 25 ευρώ).

.
.
EUROKINISSI

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα. Σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, που εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα, δεν θεωρώ ότι θα έχουμε να κάνουμε μόνο με τους δύο κατηγορούμενους.

Νομίζω ότι θα είναι και άλλοι κατηγορούμενοι. Εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αύριο η μητέρα οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Γι’ αυτό και το ένταλμα. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λύτρας

«Δεν την περιμέναμε αυτήν την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα. Περιμένουμε να δούμε την δικογραφία και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Μάθαμε ότι εκδόθηκε ένα ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της μαστροπείας. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες» η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Αναφερόμενη στα δύο εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης, η κ. Ταραχοπούλου ανέφερε ότι «δεν ήξερε για τα εμβάσματα η μητέρα. Προφανώς είχε σχέδιο ο κατηγορούμενος για να την ενοχοποιήσει».

«Η μητέρα κλαίει. Λέει ότι θα αυτοκτονήσει. Φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά» είπε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης.

Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Κολωνού

Όπως ενημέρωσε εγκαίρως το dikastiko.gr, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Στις απολογίες τους ενώπιον της 33ης ανακρίτριας ο 53χρονος και ο 42χρονος κατηγορούμενος παραδέχθηκαν τον κατ’ επανάληψη βιασμό ανήλικης και ανέφεραν πως συνευρέθηκαν σεξουαλικά με την ανήλικη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου.

Ταυτόχρονα ομως τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ότι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Για περισσότερες από δύο συνευρέσεις έκανε λόγο ο 2ος κατηγορούμενος και μάλιστα έναντι αμοιβής την οποία υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Δημοφιλή