Κορονοϊός: Δεκατέσσερις φορές λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν στην εντατική οι εμβολιασμένοι

Τα εμβόλια αποδεικνύουν την αξία τους, ανέφερε ο Επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό Πέδρο Φακόν.
Μεταφορά ασθενούς με ασθενοφόρο
Μεταφορά ασθενούς με ασθενοφόρο
Alexandros Avramidis via Reuters

Δεκατέσσερις φορές λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν στην εντατική μονάδα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων στο Βέλγιο, όπως επισημάνθηκε κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano και του Κέντρου Κρίσης.

Παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού (περίπου 7.000 την ημέρα κατά μέσο όρο) καθώς και του αριθμού των νοσηλειών και των θανάτων, τα εμβόλια αποδεικνύουν την αξία τους, ανέφερε ο Επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό Πέδρο Φακόν.

«Οι εισαγωγές στη ΜΕΘ είναι 14 φορές λιγότερο συχνές μεταξύ των εμβολιασμένων ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει ότι τα εμβόλια προσφέρουν καλή προστασία - «ιδιαίτερα από σοβαρή νόσηση και νοσηλεία».

Τα εμβολιασμένα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν επίσης εννέα φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, αν μολυνθούν από τον ιό.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι, παρά τα αποτελεσματικά εμβόλια, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και νοσηλείας», σημείωσε ο Φακόν, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μια περίοδο υψηλής κυκλοφορίας του ιού.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη τήρησης επιπλέον μέτρων ασφαλείας, όπως ο περιορισμός του αριθμού των στενών επαφών, η χρήση μάσκας και η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης όταν είναι δυνατόν, ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτα άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή