ΔΙΕΘΝΕΣ
04/04/2020 14:08 EEST | Updated 04/04/2020 14:12 EEST

Κορονοϊός: Έξι ιστορίες αλληλεγγύης που φέρνουν αισιοδοξία για την ανθρωπότητα

Μέσα από την τραγική κατάσταση που επικρατεί αναδύονται και ελπιδοφόρες ιστορίες ανθρώπων που εν μέσω κρίσης βρίσκουν την δύναμη και την αισιοδοξία να βοηθήσουν και έναν συνάνθρωπο που τους έχει ανάγκη.

Justin Paget via Getty Images

Ο κορονοϊός, γνωστός και ο COVID-19, έχει σαρώσει τον πλανήτη με εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν μολυνθεί και άλλους χιλιάδες να έχουν χάσει τη ζωή τους. Όμως, μέσα στην μαυρίλα που επικρατεί παντού στον κόσμο, υπάρχουν και τα καλά νέα που συχνά δεν γίνονται τόσο γνωστά.

Μέσα από την τραγική κατάσταση που επικρατεί αναδύονται και ελπιδοφόρες ιστορίες ανθρώπων που εν μέσω κρίσης βρίσκουν την δύναμη και την αισιοδοξία να βοηθήσουν και έναν συνάνθρωπο που τους έχει ανάγκη.

Ακολουθούν 5 συγκινητικές ιστορίες που θα σας κάνουν να δείτε την ανθρωπότητα με άλλο μάτι.

1. Beuty Banks

drogatnev via Getty Images

Το beuty banks είναι μια σελίδα στην Βρετανία που δημιουργήθηκε για την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά απαραίτητων πραγμάτων για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα η σελίδα έχει συγκεντρώσει πάνω από 87.000 λίρες. Ο αρχικός στόχος ήταν 50.000 αλλά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.

2. Υιοθετήστε έναν ηλικιωμένο

MoMo Productions via Getty Images

Μια φιλανθρωπική οργάνωση στην Αυστραλία, γνωστή και ως «Όταν Υπάρχει Θέληση», έχει ξεκινήσει την εκστρατεία «Υιοθετήστε έναν ηλικιωμένο» κατά την οποία άνθρωποι σε περιφερειακές κοινότητες «υιοθετούν» έναν ηλικιωμένο ή κάποιο άλλο ευάλωτο άτομο ώστε να τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους. Πολλοί από αυτούς χρειάζονται πρόσβαση σε φάρμακα και βοήθεια με τα ψώνια του σουπερμάρκετ.

3. Οργάνωση ανάγκης

mady70 via Getty Images
Delivering Food To A Self-isolate People or Quarantine At Home

Πρόκειται για μια νέα ομάδα εθελοντών που ιδρύθηκε από την φοιτήτρια της νομικής σχολής, Λίβια Μίμ, στη νότια Καλιφόρνια. Όταν η αποφοίτησή της ακυρώθηκε, η Μιμ αποφάσισε να ξεκινήσει την δική της οργάνωση για να προμηθεύει ηλικιωμένους και άλλες ευάλωτες ομάδες στο Όραντ Κάουντι με τα απαραίτητα τρόφιμα. Έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από χίλια δολάρια σε δωρεές, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των τροφίμων. Όλα τα αγαθά που αγοράζονται θα απολυμαίνονται κι θα τοποθετούνται στην βεράντα των ανθρώπων για να αποφευχθεί η άμεση επαφή.  

4. Γυμναστική στην καραντίνα

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στο κλείσιμο των γυμναστηρίων παγκοσμίως αλλά φυσικά υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ακόμα και στον εγκλεισμό έχουν βρει τρόπους να γυμνάζονται. Ένας γυμναστής στην Ισπανία, μια άλλη χώρα που πλήττεται από τον ιό, βοηθά τους τους ανθρώπους να γυμναστούν από τα μπαλκόνια τους ενώ εκείνος τους δείχνει τις ασκήσεις από την ταράτσα. Ένα βίντεο που δείχνει τον κόσμο να γυμνάζεται από την άνεση του σπιτιού του έχει γίνει viral στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

5. Ιατρικές σειρές δωρίζουν τον εξοπλισμό τους

Peter Cade via Getty Images

Καθώς τα κρούσματα στις ΗΠΑ και στον κόσμο αυξάνονται, υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη ιατρικών προμηθειών, προκειμένου να προστατευθούν ασθενείς και ιατρικό προσωπικό. 

Τα γυρίσματα του Grey’s Anatomy και του Station 19 έχουν σταματήσει λόγω κορονοϊού και με αφορμή αυτό δωρίζουν εξοπλισμό και προμήθειες σε όσους δουλεύουν στην ”πρώτη γραμμή” και τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Στο Station 19 είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχουμε περίπου 300 από τις N95 μάσκες, τις οποίες δωρίσαμε στο τοπικό τμήμα πυροσβεστικής. Ήταν ευγνώμονες. Στο “Grey’s Anatomy”, έχουμε απόθεμα σε ρόμπες και γάντια τα οποία επίσης δωρίζουμε», δήλωσε η παραγωγός Krista Vernoff στην εκπομπή Good Morning America και πρόσθεσε πως «Ξεχειλίζουμε ευγνωμοσύνη για το ιατρικό προσωπικό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και εκτός από αυτές τις δωρεές, τους βοηθάμε με τον τρόπο μας μένοντας σπίτι».

6. Οι Ιταλοί τραγουδούν από τα μπαλκόνια τους

Lanny Ziering via Getty Images

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία των κορονοϊού. Ως αποτέλεσμα, οι ιταλικές αρχές επέβαλαν σε καραντίνα όλη την χώρα. Αυτό βέβαια δεν έχει στερήσει τους μουσικούς από την αγάπη τους για την μουσική αφού δεκάδες καλλιτέχνες τραγουδούν από τα μπαλκόνια τους. Το «Bella Ciao» έχει γίνει το τραγούδι της εμψύχωσης της ανθρωπότητας εν μέσω πανδημίας.

πηγή: wordatlas