ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/03/2020 15:40 EET

Κορονοϊός: Κοσμοσυρροή για το «Τhis is Sparta» του Τζέραρντ Μπάτλερ στην Σπάρτη - Αναψε τον βωμό

Η λαμπαδηδρομία ακυρώθηκε λόγω πολυκοσμίας.

ϋՌЉJω Cٍœ ԏʕϠ2020 / ˁ̐DDŽя̉`(֙ԏÑVɁ:́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Ο διάσημος ηθοποιός Τζεράρντ Μπάτλερ προσέλκυσε πλήθος κόσμου, κι έτσι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναγκάστηκε να ματαιώσει τη Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα λόγω του κορονοϊού

Το τέλος της Ολυμπιακής Λαμπαδήδρομιας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) μετά την κοσμοσυρροή που σημειώθηκε στη Σπάρτη.

Ο λαμπαδηδρόμος Τζεράρντ Μπάτλερ, διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, προσέλκυσε πλήθος κόσμου, κι έτσι η ΕΟΕ αναγκάστηκε να λάβει προληπτικά μέτρα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του SARS-CoV-2.

Για την απόφαση της ματαίωσης της Λαμπαδηδρομίας στη χώρας μας, η ΕΟΕ επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και αναφέρεται στην κοσμοσυρροή που σημειώθηκε στη Σπάρτη.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ έχει ως εξής:

H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.