Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: «Είμαι θύμα σεξουαλικής επίθεσης»

«Η δημόσια εξομολόγηση είναι από μόνη της ένα τεράστιο βήμα», είπε σε βίντεο στο Instagram.
Tom Williams via Getty Images

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια των Δημοκρατικών, η 31χρονη βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ αποκάλυψε συγκινημένη σε ζωντανή μετάδοση από τον λογαριασμό της στο Instagram, ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

«Είμαι επιζήσασα σεξουαλικής επίθεσης και δεν το έχω πει αυτό σε πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου», είπε η Οκάσιο-Κορτέζ με δάκρυα στα μάτια (από το 4.40 του βίντεο).

Δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την εμπειρία της αυτή, αλλά είπε ότι όταν περνάς κάτι τραυματικό, τα τραύματα ενώνονται μεταξύ τους.

«Να ξέρετε» συνέχισε ότι «η δημόσια εξομολόγηση είναι από μόνη της ένα τεράστιο βήμα. Η παραδοχή είναι τεράστιο βήμα για όσους έχουν υποστεί ένα τέτοιο τραύματα. Ειδικά σ′ ένα κόσμο ο οποίος προσπαθεί να σας πείσει ότι αυτό που βιώσατε, δεν το βιώσατε, ότι λέτε ψέματα».

«Και αυτό, ξέρετε, προσθέτει και άλλα τραύματα στα ήδη υπάρχουν. Εάν έχει βιώσει σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση, λεκτική κακοποίηση υπάρχει πάντα αυτή η πιθανότητα» υπογράμμισε.

Κατέληξε ως εξής: «Θα ισχυριστούν ότι το λέω για να έχουν κάτι οι ανθρώποι να πουν για μένα. Για να κάνω θόρυβο. Ολα τα τράυματα μπορούν να τέμνονται και να αλληλεπιδρούν. Και υπάρχουν και αυτοί που ενώ σε άγγιξαν με αναίδεια στο χώρο εργασίας σου, σου λένε να προχωρήσει. Προσπαθούν να πουν ότι δεν μας συνέβη ποτέ”.

Η ίδια άσκησε κριτική εις βάρος συντηρητικών Ρεπουμπλικανών, όπως ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, επειδή δεν ανέλαβαν την ευθύνη τους για την εισβολή στο Καπιτώλιο που άφησε πίσω της πέντε νεκρούς.

Η βουλευτής περιέγραψε ότι κρύφτηκε στο μπάνιο του γραφείου της στο Κογκρέσο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Καπιτώλιο.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω», είπε. Οπως περιέγραψε, είδε πίσω από την πόρτα έναν λευκό άνδρα να εισβάλλει στο γραφείο της και να φωνάζει: «Που είναι; Που είναι;». Ηταν ένας αστυνομικό του Καπιτώλιου, αλλά την κοίταζε «εχθρικά και οργισμένα» και δεν της δήλωσε την ταυτότητά του. Τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της δεν καταλάβαιναν αν ήταν εκεί «για να μας βοηθήσει ή για να μας κάνει κακό».

Τελικά κατάφερε με την βοήθεια ενός συνεργάτη της να φτάσει σε ένα άλλο κτίριο και κρύφτηκε στο γραφείο ενός συναδέλφου της, όπου παρέμεινε επί ώρες.

Μάλιστα, όπως προσθέτει, είχε δεχτεί παρενόχληση από άτομα που αυτοχαρακτηρίζονται οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ επί ημέρες πριν από τις 6 Ιανουαρίου και προειδοποιήσεις από άλλα μέλη του Κογρέσου «να προσέχει» την ημέρα της πορείας.

Επίσης, δήλωσε έτοιμη να δεχτεί κριτική από τη στιγμή που μοιράστηκε την εμπειρία της για την σεξουαλική επίθεση που έχει υποστεί, επειδή δεν συνδέεται άμεσα με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με την ίδια, το Κογκρέσο έχει θέσει στη διάθεση των βουλευτών ψυχολόγους, ειδικά για όσους ήρθαν σε επαφή με τους εισβολείς, ώστε να τους βοηθήσουν να επεξεργαστούν την τραυματική εμπειρία.

(Με πληροφορίες από New York Times, BBC)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα