ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/07/2019 08:43 EEST | Updated 16/07/2019 09:28 EEST

Δολοφονία βιολόγου: Το βίντεο στο Youtube, ο βασανισμός και οι αντιφάσεις

Στο φως λεπτομέρειες για την υπόθεση.

ASSOCIATED PRESS

Με επιφύλαξη ακούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τα όσα λέει ο 27χρονος αγρότης, ο οποίος κρατείται για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στις 8 Ιουλίου 2019 σε σπηλιά στο Μάλεμε Χανίων στην Κρήτη. 

Ο αγρότης από τον Κίσσαμο Χανίων έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις. Για τη σύλληψή του επιστρατεύτηκε και ο «υπερκοριός» της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη σάρωση των κινητών τηλεφώνων που έγιναν στην ερημική τοποθεσία στο Μάλεμε με ημερομηνία 4 Ιουλίου, ημέρα εξαφάνισης της βιολόγου, οι «ειδικές» υπηρεσίες της Αστυνομίας εντόπισαν το σήμα του κινητού τηλεφώνου του. Έτσι, άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Μετά την προσαγωγή του το μεσημέρι της Δευτέρας ο αγρότης αρχικά είπε στους αστυνομικούς: «Οδηγούσα το αυτοκίνητό μου όταν ξαφνικά παρέσυρα κατά λάθος μία γυναίκα που έκανε τζόκινγκ. Τρόμαξα. Πανικοβλήθηκα. Τη φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και με τη βοήθεια του… τη μετέφερα στη σπηλιά στο Μάλεμε».

Ο 27χρονος, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ψυχολογικά προβλήματα. Η αρχική του κατάθεση παρουσιάζει αρκετά «κενά» και έτσι οι αστυνομικοί την εξέτασαν με μεγάλη προσοχή, χωρίς να πιστέψουν τα λεγόμενά του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο 27χρονος βασάνιζε την άτυχη βιολόγο και ότι της έκλεισε τη μύτη και το στόμα για να τη σκοτώσει. Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η εκδοχή του βιασμού και του σεξουαλικού κινήτρου.

Σε αντίθεση με τα όσα κατέθεσε αρχικά, ο δράστης φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία της Αμερικανίδας έκανε ότι μπορούσε για να εξαφανίσει το πτώμα. Φρόντισε να το πάει στην πιο ερημική τοποθεσία που γνώριζε και μάλιστα να εγκαταλείψει τη σορό μέσα σε μία σπηλιά, ελπίζοντας ότι κανείς δεν θα περάσει από εκεί.

Ο 27χρονος αγρότης διατηρούσε κανάλι στο Youtube, στο οποίο μάλιστα είχε ανεβάσει βίντεο από εξερεύνηση που είχε κάνει σε σπηλιά, πιθανότατα την ίδια σπηλιά όπου εγκατέλειψε τη νεκρή Αμερικανίδα.

Χθες Δευτέρα προσήχθη και ένας αλλοδαπός πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος εξετάζεται για το κατά πόσο μπορεί να βοήθησε τον 27χρονο στη μεταφορά του πτώματος. Ο προσαχθείς δούλευε στα χωράφια του 27χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη βιολόγος είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιουλίου και η σορός της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου, έπειτα από μια πρωτοφανή κινητοποίηση τόσο των τοπικών αρχών, όσο και εθελοντών, εντός και εκτός Ελλάδας. Το θέμα της εξαφάνισης αλλά και του εντοπισμού της 60χρονης απασχόλησε μεγάλα διεθνή πρακτορεία, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.