Λάστιχο κλούβας των ΜΑΤ έσκασε εν κινήσει - Κινδύνευσε διμοιρία

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί διαμαρτύρονται για κακή συντήρηση των οχημάτων, τα οποία κινούνται με φθαρμένα λάστιχα.
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών - ΕΑΣΥΑ/Facebook

Εν κινήσει έσκασε λάστιχο κλούβας των ΜΑΤ, στο οποίο επέβαινε μία από τις διμοιρίες της Αθήνας.

Το υπηρεσιακό λεωφορείο κατευθυνόταν την περασμένη εβδομάδα εκτός Αττικής για να καλύψει ανάγκες άλλου νομού, όταν ξαφνικά το λάστιχο έσκασε εν κινήσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Ο οδηγός ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έμπειρος και χάρη στη ψυχραιμία του απετράπησαν τα χειρότερα. Το λάστιχο κυριολεκτικά διαλύθηκε. Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί διαμαρτύρονται για κακή συντήρηση των οχημάτων, τα οποία κινούνται με φθαρμένα λάστιχα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στην οποία αναφέρει:

«Για μία ακόμη φορά η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ. Αφορμή αυτή τη φορά το ότι έσκασε εν κινήσει το λάστιχο υπηρεσιακού λεωφορείου της ΥΑΤ, με τους αστυνομικούς της διμοιρίας που ήταν μέσα να κινδυνεύουν.

Όπως μπορεί κανείς να δει στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, το λάστιχο έχει κυριολεκτικά διαλυθεί δείγμα του ότι έχει διανύσει πολύ περισσότερα από τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα.

Το κείμενο της ανάρτησης

Δυστυχώς για πολλοστή φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τις ελλείψεις βασικών υπηρεσιακών ειδών, σε νευραλγικές Υπηρεσίες που ανήκουν γεωγραφικά στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, οι οποίες μάλιστα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή ή την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που πέρασε, σε διμοιρία της Υ.Α.Τ. η οποία βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και κατευθυνόταν εκτός Αττικής, συνέβη το απίστευτο. Έσκασε εν κινήσει (!!!) το ένα από τα λάστιχα του υπηρεσιακού λεωφορείου και μόνο από την ικανότητα, την ψυχραιμία και την εμπειρία του οδηγού δεν είχαμε τα χειρότερα.

Την ίδια ώρα που μας ζητούν τα πάντα χωρίς να προσφέρουν τίποτα, που απαιτούν επαγγελματισμό χωρίς να παρέχουν ούτε τα βασικά, που μας κατηγορούν συλλήβδην χωρίς να τους ενδιαφέρει σε τι συνθήκες υπηρετούμε, εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα να εφοδιάσουν τους αστυνομικούς με τα απαραίτητα και προβλεπόμενα υλικά, ειδάλλως δεν δικαιούνται να απαιτούν. Από επικοινωνίες της Ένωσής μας με τους αρμόδιους για το θέμα των σε εξοπλισμών, έχουμε λάβει την διαβεβαίωση ότι εντός του νέου έτους 2020, κάποια ζητήματα που χρονίζουν θα επιλυθούν.

Εμείς από την πλευρά μας ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, είμαστε υποχρεωμένοι να αναδεικνύουμε κάθε τέτοιο συμβάν, να καταγγέλλουμε κάθε παράλειψη της Ηγεσίας και να δηλώσουμε προς όλους ότι αυτή η κατάσταση είναι απόρροια της αδιαφορίας ετών, της οποίας όλοι οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμα…

Κλείνοντας, θέλουμε να ρωτήσουμε εκείνους που ανερυθρίαστα μιλούν για μπαχαλάκηδες του Κράτους, τόσα χρόνια που είχαν την ευθύνη για τούτο εδώ το «μπάχαλο», ποιες ακριβώς ήταν οι ενέργειές τους;;;».