Λάτρης του ουίσκι πούλησε την συλλογή του από 9.000 μπουκάλια για 4,5 εκατ. δολάρια

Η Pat’s Whisk(e)y Collection μέσα σε 20 χρόνια έγινε η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ουίσκι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία.
tekinturkdogan via Getty Images

Ένας άντρας που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο «κυνηγώντας» το καλό ουίσκι, έγραψε ιστορία αφού πούλησε την προσωπική του συλλογή σε δημοπρασία.

Σε συνεργασία με τον ηγέτη της αγοράς στις δημοπρασίες ουίσκι, την Whisky Auctioneer, πούλησε περισσότερα από 9.000 μπουκάλια σε 23 μηνιαίες δημοπρασίες κερδίζοντας συνολικά περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο συλλέκτης, γνωστός μόνο ως Pat, είχε στη συλλογή του περισσότερα από 5.000 Scotch single malts ουίσκι, τουλάχιστον 1.100 blended ουίσκι, πάνω από 600 αμερικανικά ουίσκι και εκατοντάδες «ανεξάρτητες» ταμπέλες.

Η Pat’s Whisk(e)y Collection, όπως ονόμασε τη συλλογή του, μέσα σε 20 χρόνια έγινε η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ουίσκι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία.

Ο Iain McClune, ιδρυτής της Whisky Auctioneer, δήλωσε: «Η συλλογή Pat’s Whisk(e)y ήταν ιστορική, μια ευκαιρία ζωής για τους παλιούς και νέους λάτρεις του ουίσκι. Η ποικιλία των προσφερόμενων ουίσκι ήταν μοναδική» και πρόσθεσε: «Είναι απίθανο να δούμε ξανά μια συλλογή τόσο μεγάλη και ποικιλόμορφη όσο αυτή, που σημαίνει ότι αυτή η δημοπρασία θα μείνει στην ιστορία του ουίσκι».

«Η δημιουργία μιας συλλογής ουίσκι δεν ήταν ποτέ στην πραγματικότητα ο αρχικός μου στόχος - απλά ήθελα να δοκιμάσω τα πάντα και υπήρχαν τόσες πολλές μάρκες, αποστακτήρια και χώρες για εξερεύνηση», είπε ο Pat.

«Όταν έφτασα να έχω στη κατοχή μου πάνω από 2.000 μπουκάλια, αποφάσισα να δημιουργήσω μια συλλογή που αντιπροσώπευε την πλήρη εικόνα του ουίσκι».

«Η πώληση της συλλογής μου ήταν μια ψυχοφθόρος διαδικασία. Ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου.»

«Το ταξίδι μου με το ουίσκι δεν έχει τελειώσει, αλλά ελπίζω ότι η προσέγγισή μου να εμπνεύσει τους λάτρεις του ουίσκι και τους μελλοντικούς συλλέκτες στη δημιουργία των δικών τους συλλογών. Ο καθένας μπορεί να κάνει συλλογή από μπουκάλια ουίσκι και το καλό ουίσκι μπορεί να το ανακαλύψεις οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε τιμή.», είπε.