Λύνεται το πρόβλημα υδροδότησης της Κέρκυρας

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το έργο Κατασκευής, Λειτουργίας και Συντήρησης της Ύδρευσης Κέρκυρας.
Corfu Town, Greece - May 31, 2018: People walking along pedestrian street at the Corfu town. Historical Liston building with restaurants.
Corfu Town, Greece - May 31, 2018: People walking along pedestrian street at the Corfu town. Historical Liston building with restaurants.
hsvrs via Getty Images

Με σκοπό να καταργηθούν 75 γεωτρήσεις, που διαθέτουν σήμερα νερό κακής ποιότητας στην Κέρκυρα, να αξιοποιηθούν μεγάλες ποσότητες επιφανειακών απορροών που καταλήγουν στη θάλασσα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και η αύξηση της τουριστικής κίνησης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά διαγωνισμό «Κατασκευής, Λειτουργίας και Συντήρησης της Ύδρευσης Κέρκυρας».

Πρόκειται για ένα έργο που θα υλοιποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, προϋπολογισμού 146,15 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μετά και την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ.

Το έργο είναι εξαιρετικής σημασίας για την Κέρκυρα καθώς θα αντιμετωπιστεί το υδρευτικό πρόβλημα στο σύνολο του νησιού, ώστε να αποδίδεται επαρκές πόσιμο νερό, εγγυημένα καλής ποιότητας.

Το έργο έχει κατασκευαστική περίοδο 4 χρόνια, ενώ η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή των Φραγμάτων Μελισσουδίου, εκτροπής Κυπριανάδων και Καλαμιώτισσας, με τα συνοδά τεχνικά έργα, των Εγκαταστάσεων Καθαρισμού Νερού (ΕΚΝ) Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας, των εξωτερικών δικτύων συνολικού μήκους περίπου 210χλμ., καθώς και των δεξαμενών: Χωροεπισκόπων, Τρουμπέτας, Στρογγύλης, Νέα Δεξαμενή Μελιτειέων.

Επιπλέον, θα εγκατασταθεί σύστημα SCADA για τον έλεγχο και την τηλεδιοίκηση του έργου.

«Η Κυβέρνησή μας αποδεικνύει ότι δεν κάνει εξαγγελίες, αλλά υλοποιεί. Και σήμερα ξεκινάει ο διαγωνισμός για μια επένδυση που θα φθάσει σχεδόν τα 200 εκατομμύρια. Προχωρούμε ήδη και με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για όλες τις φάσεις του έργου και με σαφή χρονοδιαγράμματα. Για άλλη μια φορά, χωρίς να μας κυριεύουν αχρείαστες ιδεοληψίες, συνεργαζόμαστε Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας για να δώσουμε λύσεις», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής