Λεοπάρδαλη πέθανε από Covid-19 σε ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ

Ενας φωτογράφος της λεοπάρδαλης υπενθύμισε: «Δεν διακυβεύονται απλώς ανθρώπινες ζωές».
Η Ρίλου, μια 11χρονη λεοπάρδαλη του χιονιού, πέθανε αφού προσβλήθηκε από την COVID-19 στον ζωολογικό κήπο Μίλερ Παρκ στο Μπλούμινγκτον του Ιλινόις. Η Ρίλου ήταν μία από τις πέντε μεγάλες γάτες που βρέθηκαν θετικές στον ιό στον ζωολογικό κήπο τον περασμένο μήνα.
Η Ρίλου, μια 11χρονη λεοπάρδαλη του χιονιού, πέθανε αφού προσβλήθηκε από την COVID-19 στον ζωολογικό κήπο Μίλερ Παρκ στο Μπλούμινγκτον του Ιλινόις. Η Ρίλου ήταν μία από τις πέντε μεγάλες γάτες που βρέθηκαν θετικές στον ιό στον ζωολογικό κήπο τον περασμένο μήνα.
Joel Sartore

Μια 11χρονη λεοπάρδαλη του χιονιού, η οποία ήταν μία από τις πέντε μεγάλες γάτες που βρέθηκαν θετικές στην COVID-19 στον ζωολογικό κήπο του Ιλινόις τον περασμένο μήνα, πέθανε από επιπλοκές από τον ιό, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

Ο Ρίλου, της οποίας η φωτογραφία είχε προβληθεί κάποτε στο εμβληματικό Empire State Building της Νέας Υόρκης για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο όσον αφορά στην ανάγκη προστασίας των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, πέθανε «παλεύοντας με την πνευμονία που προκαλείται από επιπλοκές της COVID», ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ζωολογικός κήπος Μίλερ Παρκ στο Μπλούμινκγτον.

Η λεοπάρδαλη, η οποία βρίσκεται στα είδη υπο εξαφάνιση, με πληθυσμό μερικών χιλιάδων, βρέθηκε θετική στον ιό στις 3 Δεκεμβρίου μαζί με άλλες τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού και μια τίγρη της Σουμάτρας.

Τα άλλα τέσσερα αιλουροειδή που βρέθηκαν θετικά στον ιό, εξακολουθούν να παρουσιάζουν ως επί το πλείστον ελαφρά συμπτώματα, δήλωσε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου στην HuffPost Sunday.

«Η προσωπικότητα και η ομορφιά της Ρίλου θα λείψουν από τους επισκέπτες και το προσωπικό, αλλά δεν θα ξεχαστεί», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Ζώντας σε αιχμαλωσία, οι λεοπαρδάλεις του χιονιού είναι γνωστό ότι επιβιώνουν έως και 22 χρόνια, σύμφωνα με την ομάδα διατήρησης ζώων Snow Leopard Trust.

Ο φωτογράφος άγριας ζωής, ο Τζόελ Σαρτόρε, του οποίου η φωτογραφία της Ρίλου παρουσιάστηκε στο 102όροφο κτίριο της Νέας Υόρκης το 2015, μοιράστηκε ένα βίντεο της μεγάλης γάτας στη σελίδα του στο Instagram την Παρασκευή, στέλντοντας ένα μήνυμα προτροπής για τον εμβολιασμό κατά του ιού.

«Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού αποδεικνύονται εξαιρετικά ευάλωτες στις ασθένειες και συχνά είναι θανατηφόρες. Εάν δεν έχετε κάνει ακόμη εμβόλιο, κάντε το. Δεν διακυβεύονται απλώς ανθρώπινες ζωές», έγραψε.

Τρεις άλλες λεοπαρδάλεις του χιονιού πέθαναν από επιπλοκές του COVID-19, σε ζωολογικό κήπο, στη Νεμπράσκα, τον Νοέμβριο. Ο θάνατός τους ήρθε επίσης περίπου ένα μήνα αφότου βρέθηκαν θετικές στον ιό. Δύο τίγρεις της Σουμάτρας βρέθηκαν επίσης θετικές στον ιό σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ανάρρωσαν πλήρως.

Ο ζωολογικός κήπος απαιτεί από όλους τους επισκέπτες να φορούν μάσκες, για την ασφάλεια των ζώων, όταν εισέρχονται σε ένα κτίριο που στεγάζει βιότοπο ζώων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ζωολογικού κήπου.

Δημοφιλή