Λύτρας: Ποιοι τον επισκέφθηκαν στον Κορυδαλλό - Για ναρκωτικά και απάτη οι συγκρατούμενοι του

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο κιόλας βράδυ τσακώθηκε με έναν από τους δύο συγκρατούμενους για το κάπνισμα.
,
,
Eurokinissi

Το πρώτο του βράδυ σε κελί της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού, γνωστή και ως VIP, πέρασε ο Απόστολος Λύτρας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους, έναν για ναρκωτικά και έναν για απάτη.

Χθες δέχτηκε και το πρώτο του επισκεπτήριο, καθώς εκτός από το δικηγόρο και στενό συνεργάτη του, τον επισκέφθηκε η αδερφή του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μαζί της φαρμακευτική αγωγή που παίρνει ο ποινικολόγος για την καρδιά του.

Ο Απόστολος Λύτρας, μετά από ένα σύντομο τέτ α τετ με τον εισαγγελέα των φυλακών αποφασίστηκε να κρατηθεί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, όπου είχαν κρατηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Αναγνωστόπουλος, στο κελί Α4.

Νωρίτερα, είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα προφυλάκισης και να λάβει το φυλακιστήριό του.

Η παράδοση στην αστυνομία και η αντεπίθεση

Ο Απόστολος Λύτρας παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης μόλις έγινε γνωστή η είδηση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από την ανακρίτρια.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της γυναίκας του για παραβίαση των όρων που του επέβαλαν οι δικαστικές αρχές και μίλησε για πρωτοβουλία της κόρης του να πάει στο σπίτι να πάρει πράγματα.

Μάλιστα, λίγο αργότερα πέρασε στην αντεπίθεση και από το αστυνομικό τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας, όπου μεταφέρθηκε έκανε μήνυση στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Η 37χρονη στη μήνυση αναφέρει: «Τα μηνύματα αυτά που μου απέστειλαν σήμερα για τα χρήματα αποστέλλονται σκοπίμως με προθέσεις που δε γνωρίζω ποιες είναι, πάντως σίγουρα παραβιάζοντας τον περιοριστικό όρο της μη συναναστροφής μαζί μου και επιδιώκοντας την περαιτέρω τρομοκράτηση μου και την επιβάρυνση της ψυχικής μου υγείας».

Η κυνική απολογία

Ο Απόστολος Λύτρας, πηγαίνοντας κόντρα στα όσα κατέθεσε η σύζυγος του, αλλά και στις επίσημες γνωματεύσεις ιατροδικαστή και γιατρού, στην απολογία του μίλησε για μόλις τρεις μπουνιές στο πρόσωπο, επειδή τέντωσε το δεξί του χέρι παρορμητικά.

«Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου.

Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Τη χτύπησα χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη», ανέφερε.

Γιατί άλλαξε απόφαση η ανακρίτρια

Μετά την απολογία του η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση άλλαξε την απόφασή της και αντικατέστησε τους περιοριστικούς όρους με προφυλάκιση επισημαίνοντας:

«Με τις ενέργειές του παραβίασε τους όρους που του είχαν επιβληθεί. Θεωρήθηκε ύποπτος φυγής καθώς παρέμεινε για ώρες άφαντος, ενώ τον αναζητούσε η αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά τη μήνυση της γυναίκας του».

Από την πλευρά της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ. ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου επισημαίνει:

«Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει τρόπος να βρεθεί ο άνθρωπος αυτός. Όμως όταν μιλάμε για τα όρια του αυτοφώρου, για την αναζήτηση ενός ανθρώπου για το συγκεκριμένο αδίκημα, αυτό μπορούσαμε να κάνουμε.

Είτε να τον αναζητήσουμε σε συγκεκριμένα σημεία, εκεί όπου μας είχε δηλώσει ότι θα διαμένει μόνιμα.

Να χρησιμοποιήσουμε την επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου. Δεν βρέθηκε. Από κει και πέρα για να γίνει κάτι διαφορετικό θα πρέπει να το διατάξει και αρμόδιος εισαγγελέας. Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε περαιτέρω προσωπικά δεδομένα».

Τη μήνυση της 37χρονης στον Απόστολο Λύτρα έχει επιληφθεί η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Δημοφιλή