Λίαμ Νίσον: Ακυρώθηκε το κόκκινο χαλί για την ταινία «Cold Pursuit»

Λόγω της πρόσφατης συνέντευξης του ηθοποιού και τα σχόλια που χαρακτηρίστηκαν «ρατσιστικά».

Η εκδήλωση στο κόκκινο χαλί που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες, Τρίτη στην Νέα Υόρκη κατά την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Λίαμ Νίσον «Cold Pursuit» ματαιώθηκε. Κι αυτό λόγω της πρόσφατης συνέντευξής του ηθοποιού στην οποία, μεταξύ άλλων, μίλησε για μια επιθυμία του να «σκοτώσει» έναν μαύρο για να εκδικηθεί για τον βιασμό που υπέστη ένα οικείο του πρόσωπο. Όμως διαβεβαίωσε ότι σήμερα έχει μετανιώσει για αυτή τη σκέψη.

Το κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά μια κοντινή πηγή είπε ότι μια τέτοιου είδους εκδήλωση, θα ήταν ανάρμοστη.

Ωστόσο, η πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ, στην οποία ο Νίσον ενσαρκώνει έναν πατέρα που αποφασίζει να εκδικηθεί για τον θάνατο του γιου του από ένα καρτέλ ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε.

Απαντώντας στον αντίκτυπο που είχαν τα σχόλιά του, ο 66χρονος Νίσον δήλωσε την Τρίτη στην εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC «Good Morning America», ότι δεν είναι ρατσιστής. «Έμαθα πως η κοινωνία χρειάζεται να κάνει έναν ευρύτερο διάλογο για την εξάλειψη του ρατσιμού και την μισαλλοδοξία».

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στην εφημερίδα The Independent, ο διάσημος ηθοποιός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν εκμυστηρεύτηκε τη στιγμή που τον κυρίευσε η επιθυμία να «σκοτώσει» έναν μαύρο για να εκδικηθεί για τον βιασμό που υπέστη ένα κοντινό του πρόσωπο.

Ενώ ο ηθοποιός περιέγραφε τα συναισθήματα που του προκάλεσε η ταινία, σε σχέση με την οδύνη που προκαλεί η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ξαφνικά άλλαξε ύφος για να μιλήσει για το δικό του βίωμα, όπως είπε στη συνέντευξη.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)