ΔΙΕΘΝΕΣ
23/07/2020 09:25 EEST | Updated 23/07/2020 09:27 EEST

Λιβύη: Eντοπίστηκαν έντεκα σοροί σε ομαδικό τάφο στην Ταρχούνα

H Ταρχούνα στο παρελθόν αποτελούσε την κυριότερη προκεχωρημένη βάση συντονισμού επιχειρήσεων των στρατευμάτων του Χαλίφα Χαφτάρ. Τις τελευταίες 40 ημέρες έχουν βρεθεί δεκάδες πτώματα.

ASSOCIATED PRESS
Eικόνα που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 23 Ιουνίου.

Εντεκα πτώματα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί ανακτήθηκαν από ομαδικό τάφο στην πόλη Ταρχούνα, περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της Λιβύης, της Τρίπολης, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Δικαιοσύνης της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

«Η επιτροπή στην οποία ανατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναζητήσει ομαδικούς τάφους στην πόλη Ταρχούνα, με την επίβλεψη του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, ανέσυρε τα λείψανα 11 μη αναγνωρισμένων ανθρώπων με δεμένα τα μάτια μετά τον εντοπισμό ομαδικού τάφου», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

ASSOCIATED PRESS

«Η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της έρευνας και της ανάκτησης μέχρι όλες οι τοποθεσίες όπου ειδοποιήθηκε πως υπάρχουν ομαδικοί τάφοι στην πόλη να έχουν εξεταστεί πλήρως», προστίθεται στο κείμενο.

Προτού την πάρουν στα χέρια τους δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην ΚΕΕ, η Ταρχούνα αποτελούσε την κυριότερη προκεχωρημένη βάση συντονισμού επιχειρήσεων των αντιπάλων τους, των στρατευμάτων του Χαλίφα Χαφτάρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες σαράντα μέρες, έχουν βρεθεί κι άλλα πτώματα στην περιοχή.

ASSOCIATED PRESS

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)