ΔΙΕΘΝΕΣ
17/04/2019 20:23 EEST | Updated 17/04/2019 20:33 EEST

Λίβερπουλ: 4 άνδρες απήγαγαν και βασάνισαν 33χρονο προσποιούμενοι τους αστυνομικούς

«Καλύτερα να με είχαν σκοτώσει», δήλωσε ο 33χρονος.

Christopher Furlong via Getty Images

Μία σπείρα από τέσσερις άνδρες ηλικίας από 17 έως 41 ετών οδηγήθηκαν στη φυλακή για να εκτίσουν πολυετής ποινές καθώς το δικαστήριο του Λίβερπουλ, τους έκρινε ένοχους για απαγωγή, παραποίηση αρχής, και βασανισμό ενός 33χρονου άνδρα.

Merseyside Police/HuffPost UK
 Ο Λίαμ Φίελντ

Οι τέσσερις άνδρες Ντέιβιντ Κέλι, Λίαμ Φίελντ, Τζον Χέιτερ και ο 17χρονος, έφεραν ρούχα, διακριτικά και εξοπλισμό ανάλογο με αυτό που έχουν οι αστυνομικοί στην Μεγάλη Βρετανία, «συνέλαβαν» τον 33χρονο και τον έβαλαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο τους μάρκας Audi A3. Αφού τον οδήγησαν σε απομακρυσμένο σπίτι σε δασική περιοχή, του αποκάλυψαν τις πραγματικές τους ταυτότητες και άρχισαν τους βασανισμούς. 

Merseyside Police/HuffPost UK
Ο Ντέβιντ Κέλι

Ξεκίνησαν να τον χτυπούν με λοστούς και στη συνέχεια του επιτέθηκαν με μεγάλα μαχαίρια, του έριξαν πάνω του καυτό νερό και ολοκλήρωσαν τα βασανιστήρια με καυτό σίδερο ατμού προκαλώντας του σοβαρότατους τραυματισμούς σε όλο του το σώμα κατά την 18ωρη φυλάκιση του, απαιτώντας από την οικογένεια του λύτρα ύψους  200.000 λιρών.(230.000 ευρώ)

Merseyside Police/HuffPost UK
Ο Τζον Χέιτερ

Το περιστατικό σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της HuffPost UK, συνέβη στις 26 Ιουλίου 2017, με τον 33χρονο να δηλώνει στο δικαστήριο πως, θα ήταν προτιμότερο να τον είχαν σκοτώσει, καθώς πλέον αντιμετωπίζει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα.

Οι δράστες καταδικάστηκαν συνολικά σε ποινές 40 ετών, με την αστυνομία να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη με την ποινή που τους επιβλήθηκε.

Πηγή: HuffPost UK