Λονδίνο: Σταμάτησε να χτυπά το Big Ben λόγω βλάβης!

Οι διάσημες καμπάνες δεν ήχησαν στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης.
JOHN SIBLEY via Reuters

Η διάσημη καμπάνα του Big Ben στο Λονδίνο δεν χτύπησε την Τετάρτη, όταν οι δείκτες του μεγάλου ρολογιού στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας σταμάτησαν προσωρινά να λειτουργούν.

Τα τέσσερα καντράν του ρολογιού, ένα σε κάθε πλευρά του ύψους 96 μέτρων Πύργου Ελισάβετ που στεγάζει το Big Ben και τέσσερις άλλες καμπάνες, κόλλησαν στις 12:55 μ.μ. (2:55 μ.μ. ώρα Ελλάδας), μ′ αποτέλεσμα οι καμπάνες να μην ηχήσουν στη 1 μ.μ.

Μισή ώρα αργότερα, οι δείκτες του ρολογιού μετακινήθηκαν προς τα εμπρός, αλλά το ρολόι εξακολουθούσε να λειτουργεί με καθυστέρηση περίπου πέντε λεπτών, σύμφωνα με μάρτυρες του Reuters. Στις 13:47 μ.μ., οι δείκτες μετακινήθηκαν και πάλι προς τα εμπρός για να δείξουν τη σωστή ώρα.

″Γνωρίζουμε ότι οι δείκτες του ρολογιού στον Πύργο της Ελισάβετ έδειχναν προσωρινά λάθος ώρα το απόγευμα της Τετάρτης”, δήλωσε εκπρόσωπος της της Βουλής των Κοινοτήτων.

″Οι μηχανικοί του ρολογιού εργάστηκαν γρήγορα για να διορθώσουν το πρόβλημα και το ρολόι λειτουργεί τώρα κανονικά”.

Η καμπάνα βλάρους 13 τόνων του Big Ben είχε σε μεγάλο βαθμό σιγήσει για πέντε χρόνια, ενώ γινόταν μια μεγάλη αποκατάσταση του Πύργου Ελισάβετ, με τα λεγόμενα ”μπονγκς” να επανέρχονται τελικά στην κανονική τους λειτουργία τον Νοέμβριο του 2022.

Δημοφιλή