ΔΙΕΘΝΕΣ
18/07/2019 18:26 EEST

Λογαριασμός 94.580 ευρώ σε επιβάτιδα που προκάλεσε αναστάτωση σε πτήση από τη Βρετανία στην Τουρκία

Πήγε να ανοίξει πόρτα και φώναζε «θα σας σκοτώσω όλους».

ASSOCIATED PRESS

Έναν ιδιαίτερα...τσουχτερό λογαριασμό έστειλε η αεροπορική εταιρεία Jet2 σε επιβάτιδα εξαιτίας της οποίας πτήση προς την Τουρκία επέστρεψε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκικής Daily Sabah, η εταιρεία κατηγόρησε την Κλόε Χέινς για «επιθετική και επικίνδυνη συμπεριφορά» στην πτήση και της έστειλε λογαριασμό 85.000 λιρών (94.580 ευρώ), ενώ παράλληλα της απαγόρευσε να πετά στις πτήσεις της για όλη της τη ζωή.

Αξιωματούχοι είπαν πως το αεροπλάνο, που κατευθυνόταν προς την Τουρκία, χρειάστηκε να επιστρέψει στο Στάνστεντ, συνοδευόμενο από δύο βρετανικά μαχητικά. Η 25χρονη Βρετανίδα συνελήφθη από την αστυνομία του Έσεξ όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση. Πρόκειται να δικαστεί στις 21 Αυγούστου.

Κάποια ΜΜΕ ανέφεραν πως η γυναίκα προσπάθησε να ανοίξει πόρτα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης φωνάζοντας «θα τους σκοτώσω όλους», προκαλώντας την επέμβαση επιβατών και του προσωπικού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Στιβ Χίπι, είπε πως η εταιρεία θα προσπαθήσει να ανακτήσει τα έξοδα που προκλήθηκαν λόγω του περιστατικού, ενώ έκανε λόγο για μια από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις προβληματικής συμπεριφοράς από επιβάτη που έχει βιώσει η εταιρεία.