Μαραθωνοδρόμος έχασε σε αγώνα με αντίπαλο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model 3

Αν και ο έμπειρος δρομέας υπερμαραθωνίου είχε στόχο να φτάσει το Tesla Model 3 σε 72 ώρες, στην πραγματικότητα του πήρε 76 ώρες και 54 λεπτά.
.
.
autoevolution.com

Ο Ρόμπι Μπάλεντζερ, ένας βίγκαν υπερ-δρομέας πρόσφατα αντιμετώπισε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model 3.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες άνθρωποι εμφανίζονται στο Llanwrtyd Wells της Ουαλίας για να αντιμετωπίσουν άλογα στον παραδοσιακό μαραθώνιο Man vs. Horse, έναν αγώνα αντοχής μήκους 22 μιλίων όπου η ταχύτητα έχει μικρή σημασία.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα άλογα είναι πιο γρήγορα, αλλά σε μεγάλες αποστάσεις, άνθρωποι έχουμε κερδίσει τον αγώνα τουλάχιστον δύο φορές τις τελευταίες τεσσεράμισι δεκαετίες.

Ήταν η ιδέα του Άνδρας vs. Αλογο που ενέπνευσε πρόσφατα τον διάσημο δρομέα υπερμαραθωνίου Ρόμπι Μπάλεντζερ να ανταγωνιστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model 3 σε έναν αγώνα τύπου Άνδρας vs Μηχανής.

Οι κανόνες αυτού του επικού αγώνα ήταν αρκετά απλοί. Και οι δύο ανταγωνιστές θα ξεκινούσαν από το ίδιο μέρος - το νεότερο Tesla Gigafactory κοντά στο Ώστιν του Τέξας - και θα έτρεχαν στην ίδια διαδρομή με τις αντίστοιχες προτιμώμενες ταχύτητες. Το Tesla θα πήγαινε μέχρι να τελειώσει η μπαταρία του, ενώ ο βίγκαν υπερμαραθωνοδρόμος θα προσπαθούσε να το φτάσει σε 72 ώρες, με τα πόδια.

Ο αγώνας ξεκίνησε το πρωί της 11ης Απριλίου, με το EV να έχει ένα μεγάλο προβάδισμα. Με ταχύτητα 104 χλμ/ώρα, μπόρεσε να ταξιδέψει 389 χλμ πριν τελειώσει η μπαταρία του, την πρώτη κιόλας μέρα. Ο Ρόμπι Μπάλεντζερ, από την άλλη, μπόρεσε να τρέξει 160 χλμ τις πρώτες 24 ώρες.

Ο Μπάλεντζερ έκανε δίαλειμμα μόνο 8,5 ώρες προτιμώντας να τρώει και να πιnει εν κινήσει, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για να πετύχει τον στόχο του.

Αν και ο έμπειρος δρομέας υπερμαραθωνίου είχε στόχο να φτάσει το Tesla Model 3 σε 72 ώρες, στην πραγματικότητα του πήρε 76 ώρες και 54 λεπτά.

Πηγή: Autoevolution

Δημοφιλή