«Μαγειρέματα» στη βαθιά Δεξιά - Θα σχηματίσουν νέο εκλογικό μέτωπο;

Κινητικότητα, επαφές και έντονο παρασκήνιο. Κάτι «ψήνεται» στον πολιτικό χώρο δεξιότερα της ΝΔ. Έξι «παίκτες» - αλλά μόνο ένας αρχηγός!
Παλαιότερα, πλάι-πλάι στη Δοξολογία...
Παλαιότερα, πλάι-πλάι στη Δοξολογία...
Eurokinissi

Με την αποχώρηση του από την κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος άλλαξε και τη ρητορική του, θέλοντας να κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρη την ιδεολογική διαφορά που έχει με τους πρώην κυβερνητικούς συνοδοιπόρους του. Στην προσπάθεια του αυτή και ενόψει της «επόμενης μέρας», ξεκίνησε ήδη επαφές με εκπροσώπους της βαθιάς Δεξιάς. Στόχος του η συγκρότηση συμμαχιών. Φιλοδοξία του, να διεκδικήσει ρυθμιστικό ρόλο στη διαμόρφωση και του νέου πολιτικού σκηνικού. Στο μέτρο που η υπέρβαση του πλαφόν της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης (3%) φαντάζει εως απίθανη αυτή την ώρα, η πραγματικότητα υποχρεώνει τους ΑΝΕΛ να αναζητήσουν συμμαχίες με ζητούμενο την διεύρυνση της εκλογικής βάσης.

Θεωρητικά, η ανασύνταξη - συσπείρωση των κομμάτων της βαθιάς Δεξιάς σε κοινό εκλογικό σχήμα, αυτομάτως θα αύξανε σημαντικά της πιθανότητες εισόδου στην επόμενη Βουλή...

Τάκης Μπαλτάκος - Δημήτρης Καμμένος
Τάκης Μπαλτάκος - Δημήτρης Καμμένος
Eurokinissi

Πατριώτες και ...περισσότερο πατριώτες

Μόλις χθες συναντήθηκε με τον Τάκη Μπαλτάκο της Δύναμης Ελληνισμού, ενώ είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επαφές και με άλλους πολιτικούς φορείς/κόμματα που ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Παράλληλα έστειλε και το μήνυμα ότι θα υποστηρίξει μία πιθανή πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, εφόσον όμως αυτή θα αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, ο Τάκης Μπαλτάκος ανακοίνωσε το μεγαλεπήβολο σχέδιό του...ότι θα απευθυνθεί σε 45 πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Βουλής (ονόματα δεν έδωσε...).

Με τον Τάκη Μπαλτάκο να σημειώνει ότι αυτή την στιγμή λείπει από την Ελλάδα ένα καθαρά Δεξιό κόμμα, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα για τη δημιουργία ενός ευρύτατου δεξιού μετώπου, είναι ξεκάθαρο ότι οι ζυμώσεις θα συνεχιστούν. Ήδη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε τη δική του συμμετοχή στην Δύναμη Ελληνισμού των Τάκη Μπαλτάκου και Δημήτρη Καμμένου. «Το πατριωτικό στίγμα έχει αρχίσει και φωτίζει ένα χώρο που ήταν στη σκιά όλα αυτά τα χρόνια, και αρκετά παρεξηγημένος. Αναδύονται κάποιες δυναμικές, που αφορούν και ανθρώπους, υπάρχουν σοβαροί, λιγότερο σοβαροί, υπάρχουν περιστασιακοί, υπάρχουν και μόνιμοι που πιστεύουν σε κάποια πράγματα. Έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες, έχουμε ολοκληρώσει με τον κ. Μπαλτάκο και τον κ. Δημήτρη Καμμένο και έχουμε αποφασίσει να είμαστε μαζί στις εκλογές, σε κοινά ψηφοδέλτια και κοιτάζουμε ότι σοβαρότερο υπάρχει στις παρυφές τις δικές μας να έρθει σε συνεννόηση», τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, παίρνοντας όμως - τουλάχιστον για την ώρα- αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Eurokinissi

Ποιός θα γίνει αρχηγός...των Ινδιάνων;

Τι αποτέλεσμα όμως μπορεί να έχουν αυτά τα… «μαγειρέματα» και ποιά είναι τα πρόσωπα που θεωρητικά θα μπορούσαν να γίνουν πολιτικοί «συγκάτοικοι»;

Εχουμε και λέμε:

- Πάνος Καμμένος

- Γιώργος Καρατζαφέρης

- Τάκης Μπαλτάκος

- Δημήτρης Καμμένος,

- Κυριάκος Βελόπουλος

- Φαήλος Κρανιδιώτης

Και η επόμενη ερώτηση: Ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί μίας τέτοιας κίνησης;

Με τόσο έντονες προσωπικότητες, που δεν έχουν κρύψει τις αρχηγικές τους τάσεις, θα είναι εφικτή η χάραξη κοινής πολιτικής;

Το εγχείρημα μοιάζει δύσκολο. Θα υπάρξει και κάποια προσπάθεια συνεργασίας με την Κατερίνα Παπακώστα ή/και τον Ευάγγελο Αντώναρο;

Θυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος, μέχρι πρόσφατα, δήλωνε ότι και οι δύο πολιτικοί είναι εκφραστές του Καραμανλισμού, όπως και ο ίδιος. Βέβαια ο Μάνος Αντώναρος εθεάθη το βράδυ της Δευτέρας να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Πάνος Καμμένος - Φαήλος Κρανιδιώτης μαζί, πρόσφατα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Πάνος Καμμένος - Φαήλος Κρανιδιώτης μαζί, πρόσφατα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Eurokinissi

Το ουσιαστικό ερώτημα όμως είναι: Ποιό αποτέλεσμα μπορεί να έχει μία πιθανή εκλογική συνεργασία των εκφραστών της βαθιάς Δεξιάς; Και κατά πόσο ανησυχεί τη ΝΔ, το ενδεχόμενο να δει ψηφοφόρους της να μετακινούνται δεξιότερα;

Σύμφωνα με κορυφαίo στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (εκ των τακτικότερων συνομιλητών του Κυριάκου Μητσοτάκη), ο κίνδυνος είναι μικρός, καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η ΝΔ θα συσπειρώνει τις δυνάμεις της.

Όσο για τις κινήσεις του Πάνου Καμμένου και την αναζήτηση συμμάχων, η άποψη που εξέφρασε ήταν σαφής: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Θα ζημιωθούν όσοι συνομιλούν μαζί του. Δεν είχε μία ευκαιριακή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισε μνημόνια και τώρα, μετά το σικέ διαζύγιο, θυμήθηκε να παραστήσει τον πατριώτη». Όσο για τον ποιον εκτιμούν από τη ΝΔ ως υπολογίσιμη δύναμη από τον χώρο της πατριωτικής Δεξιάς, αυτός δεν είναι άλλος από τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κατά ΝΔ

Την ίδια ώρα και ενόψει του νέου συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που οργανώνεται για την Πέμπτη, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η απόσταση που χωρίζει τους διοργανωτές αυτών των οργανωμένων αντιδράσεων από τη ΝΔ. Ο Όθωνας Ιακωβίδης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου, με δηλώσεις του στο News 24/7 ουσιαστικά κατηγορεί τη ΝΔ για υποκριτική στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να βάλει φρένο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ακόμα και μέσω της παραίτησης της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Το βέβαιο είναι ότι το Σκοπιανό αποδεικνύεται ένας ισχυρότατος καταλύτης, επιταχύνοντας τις εξελίξεις σε όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος.

Δημοφιλή