Μαγείρισσα έψησε κέικ κάνναβης και έστειλε τους συνάδελφούς της «αδιάβαστους»

Ήταν δώρο αποχαιρετισμού γιατί έπαιρνε σύνταξη.
Stefan Tomic via Getty Images

Μια συνταξιούχος Ολλανδή μαγείρισσα που ήθελε να αποχαιρετήσει τους συναδέλφους της με έναν ιδιαίτερο τρόπο μαγείρεψε ένα κέικ κάνναβης για αυτούς ως έκπληξη. Αυτό το κέικ παραλίγο να τη στείλει στην φυλακή, καθώς ορισμένοι πρώην συνάδελφοί της την μήνησαν.

Η συνταξιούχος μαγείρισσα, γνωστή μόνο ως Mariska, εργαζόταν σε ένα ξενοδοχείο του Zeeland, μαζί με τους συναδέλφους της, για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήθελε να τους αποχαιρετήσει με έναν αξέχαστο τρόπο.

Της είχαν συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν να απολαύσουν από τα χέρια της ένα κέικ κάνναβης, ωστόσο ποτέ δεν βρήκε το χρόνο να τους το φτιάξει και να το φάνε όλοι μαζί, αναφέρει το Oddity Central.

Τελικά την ημέρα της συνταξιοδότησής της αποφάσισε να ψήσει για αυτούς ένα τέτοιο κέικ ως δώρο αποχωρισμού.

Στις 8 Φεβρουαρίου, την τελευταία της μέρα στη δουλειά, χαιρέτησε τους συναδέλφους της και έφυγε από το ξενοδοχείο. Πίσω της όμως είχε αφήσει ένα κέικ κάνναβής μαζί με ένα σημείωμα που τους συμβούλευε να το τρώνε μόνο αφού σχολάσουν. Δυστυχώς, μερικοί από αυτούς απλά δεν μπορούσαν να περιμένουν.

Μη γνωρίζοντας ότι υπήρχε κάνναβη στην τούρτα, δύο από τους συναδέλφους της Mariska έφαγαν μερικές φέτες, κάτι που θα κατέληγαν να μετανιώσουν σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο άρχισε να αισθάνεται πολύ κουρασμένος, άρχισε να κάνει εμετό και τελικά έχασε τις αισθήσεις του. Ακόμα και όταν ξύπνησε, ένιωθε τόσο άσχημα που δεν μπορούσε καν να πάει σπίτι και έπρεπε να περάσει τη νύχτα στο ξενοδοχείο.

Ο άλλος συνάδελφος ένιωσε ναυτία και στη συνέχεια φέρεται να κοιμήθηκε. Και οι δύο άνδρες αποφάσισαν να πάνε τη Mariska στο δικαστήριο για το αποχαιρετιστήριο δώρο έκπληξη.

«Μερικοί άνθρωποι αντιδρούν καλά, αλλά σε άλλους, κάνει κακό», είπε η Mariska στο δικαστήριο, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή της να αρρωστήσει τους συναδέλφους της.

Η εξήγηση της γυναίκας δεν έπεισε τον δικαστή, ο οποίος περιέγραψε τις πράξεις της γυναίκας ως «κακή φάρσα που πήγε στραβά» και είπε ότι θα έπρεπε να είχε σκεφτεί τις πιθανές συνέπειες των πράξεών της.

Ωστόσο, δεν συμφώνησε με τις 60 ώρες κοινωφελούς εργασίας που ζήτησε ο εισαγγελέας, αλλά ανάγκασε τη γυναίκα να πληρώσει στους συναδέλφους της αποζημίωση καθώς και πρόστιμο 750 ευρώ με αναστολή.