ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/02/2020 11:28 EET | Updated 26/02/2020 11:30 EET

Με 11 εξαιρετικά video «επιτίθεται» τουριστικά η Αττική

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής τα 6,1 εκατ. αφίξεις και τα 2,745 δισ. το 2020.

Perifereia Attikis

Για πρώτη φορά και σχετικά εγκαίρως, η Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο απευθύνεται σε ευρύ κοινό, καλύπτοντας όλες τις θεματικές πτυχές του τουρισμού.

Σε εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Ακρόπολης, από τονπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, παρουσιάστηκαν 11 βίντεο, πράγματι ξεχωριστά, εμπνευσμένα και στοχευμένα, αποδεικνύοντας ότι “έγινε δουλειά” ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.

«Ενισχύουμε την τουριστική ταυτότητα της Αττικής και αναδεικνύουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα με στόχο να την μετατρέψουμε σε ένα σύγχρονο, κοσμοπολίτικο τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο,» είπε ο Γιώργος Πατούλης, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός Ενιαίου Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, που θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις, με τη συμμετοχή των 66 δήμων αλλά και εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων, αλλά και ότι θα δρομολογηθούν δράσεις τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και οργανωμένες εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την προώθηση της τουριστικής συνείδησης και επαγγελματισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία υποδομών για τις μετακινήσεις των επισκεπτών, με προτεραιότητα στα άτομα με κινητικές δυσκολίες, ενώ θα δοθεί βάρος στην ανάπτυξη των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με βάση τους στόχους της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και επενδυτικών έργων που θα συνδράμουν στην τουριστική ανάπτυξη, η αύξηση στις τουριστικές αφίξεις κατά 5% το 2020 (6,1 εκατ. αφίξεις), η αύξηση στις τουριστικές εισπράξεις κατά 10% (2,745 δισ. ευρώ), η αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 10% (35 εκατ. διανυκτερεύσεις), η αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη/επίσκεψη, κατά 5% (450 ευρώ), η ανάπτυξη ειδικώνμορφών τουρισμού που προσελκύουν επισκέπτες με υψηλά εισοδηματικά προφίλ (πχ Ιατρικός, Τουρισμός, Θερμαλισμός, Τουρισμός υγείας και ευεξίας, Τουρισμος Πολυτελείας κ.α), η αύξηση κλινών κατά 2.000 (από 62.800 σε 64.000 ή 2%), με έμφαση σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία (από 31.800 σε 33.000 ή 3,7%) και η μελέτη των προοπτικών αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Αθήνα 2004 με στόχο τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων και αγώνων, Mega events καθώς και την Φιλοξενία διεθνών αγώνων, τένις, στίβου, ιππασίας, ιστιοπλοΐας και άλλων θαλάσσιων σπορ, που ενδυναμώνουν και περαιτέρω τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Τώρα, όσον αφορά στα βίντεο, που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, είναι απολαυστικά και στοχευμένα.

«Η ανανέωση όρκων», «Η Κουκουβάγια» και «Ο Γλάρος» σε σκηνοθεσία Θ. Παπαδουλάκη και Μ. Ντούζα, παρουσιάζουν την Αττική και τα ως μητροπολιτική Περιφέρεια και τα νησιά του Αργοσαρωνικού μαζί με τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, ως πολυδιάστατο τουριστικό προορισμό με έμφαση στις ενότητες: πολιτισμός, γαστρονομία, θάλασσα, νυχτερινή ζωή, shopping και sightseeing.

Δείτε τα τρία αυτά βίντεο

 

Επίσης, η Περιφέρεια δημιούργησε και 8 θεματικά βίντεο για τον θαλάσσιο τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον οικογενειακό τουρισμό, τις περιηγητικές δραστηριότητες, τον τουρισμό πολυτελείας και τον συνεδριακό τουρισμό.

Δείτε τα οκτώ θεματικά βίντεο: