ΔΙΕΘΝΕΣ
28/06/2019 10:18 EEST

Με 39 κιλά κόκαϊνη στη βαλίτσα, αξιωματικός της Π.Α. συνόδευε τον Μπολσονάρο στην Ιαπωνία

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το #BolsoNarcos

Rebeca Figueiredo Amorim via Getty Images
Από την «Πορεία για τον Χριστό». 

Με 39 κιλά κοκαϊνης «πιάστηκε» αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας και μέλος της αποστολής που συνόδευε τον πρόεδρο της χώρας, Ζαϊρ Μπολσονάρο στην Οσάκα της Ιαπωνίας για τη σύνοδο των G20. 

Oι αστυνομικοί εντόπισαν τα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Σεβίλλη που ήταν ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι για την Ιαπωνία ενώ ο βραζιλιάνος πρόεδρος δεν ήταν στην ίδια πτήση.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας αναφέρει ότι ο πιλότος συνελήφθη, καθώς θεωρείται ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών και η στρατονομία της χώρας έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN δράστης είναι ο 38χρονος, Σίλβα Ροντρίγκες

Επίσης η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον Μπολσονάρο ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει πως ενημερώθηκε για τη σύλληψη και διέταξε να υπάρξει πλήρης συνεργασία με τις ισπανικές αρχές. «Υπάρχουν περίπου 300.000 άνδρες και γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις που έχουν εκπαιδευτεί να εκπροσωπούν ηθικές αρχές. Αν ο αξιωματικός αποδειχθεί ότι έχει διαπράξει έγκλημα, θα δικαστεί και θα καταδικαστεί σύμφωνα με τον νόμο».

Σε κάθε περίπτωση η σύλληψη του αξιωματικού πλήττει την εικόνα που «χτίζει» ο Μπολσονάρο ο οποίος προσπαθεί να περάσει πιο σκληρούς νόμους περί ναρκωτικών και του αρέσει να προβάλλει ιδιαίτερα τις ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας.

Φυσικά η είδηση δεν άφησε ασυγκίνητους τους χρήστες των social media και κάπως έτσι ξεπρόβαλε το hashtag  #BolsoNarcos (σύνθεση του επωνύμου του πρωθυπουργού Bolso(naro) και της λέξης «ναρκωτικά» στα αγγλικά «narcotics». 

Πηγή: CNN