Με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό το 6th International Hospitality Forum

Η αποτελεσματική κατανάλωση ενέργειας, και οι ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου της φιλοξενίας, θα είναι, επίσης, ορισμένες από τις βασικές ψηφίδες συζήτησης του Φόρουμ.
|
ΞΕΕ
ΞΕΕ
ΞΕΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (6th International Hospitality Forum), που διοργανώνει σε συνεργασία με την Phocuswright, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στις 10 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Έκθεσης HORECA 2023.

Στo 6o Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας με θέμα: «Securing Resources: Addressing Today’s Major Challenge in Hospitality», θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας, με έμφαση στην εποικοδομητική χρήση των πόρων ανθρώπινου δυναμικού, την αποτελεσματική κατανάλωση ενέργειας, καθώς και στις ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου της φιλοξενίας.

Το 6th International Hospitality Forum θα φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου στελέχη από μεγάλες παγκόσμιες ξενοδοχειακές εταιρείες, κορυφαίες ανά τον κόσμο αναγνωρισμένες εταιρείες συμβούλων, influencers και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι θα αναλύσουν τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της φιλοξενίας στην Ελλάδα ενώ θα πραγματοποιηθεί αποκλειστική παρουσίαση της έρευνας της Phocuswright με τίτλο «Hospitality Reboot: Embracing Trends / Facing Challenges».

«Σε ένα μεταβατικό περιβάλλον «πολυ – κρίσης», το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας για έκτη συνεχή χρονιά, γίνεται σημείο συνάντησης και διαλόγου ομιλητών διεθνούς κύρους, με τη στρατηγική συνεργασία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ) και της Phocuswright, εταιρείας - ηγέτη στο χώρο της πρωτογενούς έρευνας για τον κλάδο της φιλοξενίας παγκοσμίως. Οι εργασίες του Φόρουμ θα έχουν και φέτος παγκόσμια απεύθυνση μέσω του διαδικτύου και ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι εντυπωσιακό. Η πρόσβαση σε δεδομένα, η πρωτογενής πληροφόρηση και η εξειδικευμένη γνώση είναι σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για κάθε επιχειρηματική στρατηγική που για να είναι επιτυχής, πρέπει να προσαρμόζεται έγκαιρα στις τάσεις και τις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Αυτή είναι και η μεγάλη προστιθέμενη αξία του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας για κάθε ξενοδόχο - μέλος του ΞΕΕ, καθώς μάλιστα στο επίκεντρο των εργασιών του 6ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας βρίσκονται δύο μείζονες προκλήσεις για τον κλάδο, το υψηλό ενεργειακό κόστος και το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό», ανέφερε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός.

«Η Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας, τόσο τη σημαντική συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία όσο και τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές του, στηρίζει στρατηγικά τον τουριστικό κλάδο. Το 2022 προχωρήσαμε σε νέες εκταμιεύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ σε πελάτες μας του τουριστικού κλάδου και για το 2023, σύμφωνα και με τα επενδυτικά σχέδια που εξετάζουμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του Αναπτυξιακού νόμου, υπολογίζουμε σε ανάλογες εκταμιεύσεις. Η Τράπεζα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της επομένης ημέρας του κλάδου μέσω της στρατηγικής συνεργασίας που έχουμε με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, τον θεσμικό σύμβουλο της Ελληνικής Πολιτείας για την τουριστική πολιτική της χώρας», σημείωσε ο Executive General Manager Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, Θεόδωρος Τζούρος.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα