Με ολόσωμη φόρμα κατά τη "σεξουαλικοποίησης" τα κορίτσια της Γερμανίας στου Ολυμπιακούς Αγώνες

Η νέα εμφάνιση της ομάδας γυναικών στη Γυμναστική καλύπτει όλο το σώμα.
picture alliance via Getty Images

Με μία διαφορετική εμφάνιση από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών προγραμμάτων στη Γυμναστική, εμφανίστηκε η εθνική Γερμανίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η Γερμανική ομάδα έχει αφήσει πίσω της τα κομμάτια του μπικίνι και χρησιμοποιεί εμφάνιση που περιλαμβάνει μία έκδοση που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το σώμα των κοριτσιών της Γυμναστικής.

Αυτό η Γερμανική Ομοσπονδία το έχει χαρακτηρίσει: «Δήλωση κατά της σεξουαλικοποίησης».

Τα κοστούμια που φορούσε η ομάδα στα προκριματικά των αγώνων στο Τόκιο, καλύπτουν τα πόδια μέχρι τον αστράγαλο και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηλά κορδόνια που φορούν πολλές αθλήτριες γενικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Γερμανίδα Elisabeth Seitz, δήλωσε γι’ αυτή την κίνηση: « Θέλαμε να δείξουμε ότι κάθε γυναίκα, όλοι, πρέπει να αποφασίσουν τι θα φορέσουν».

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι όλες οι κοπέλες της Γερμανικής ομάδας φορούσαν αυτές τις φόρμες κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο κέντρο Γυμναστικής Ariake την Πέμπτη μετά το ντεμπούτο τους που έγινε τον Απρίλιο στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Γυμναστικής με δήλωσή της ανέφερε τα εξής: «Τα ρούχα είναι μία δήλωση κατά της σεξουαλικοποίησης στη γυμναστική. Ο στόχος είναι να παρουσιαστούν αισθητικά-χωρίς όμως να αισθάνονται άβολα».

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής, ανέφερε για το θέμα ότι το να καλύπτεται το σώμα κατά τη διάρκεια της ανταγωνιστικής γυμναστικής και να ντύνεται με πλήρη ή μισά μανίκια και καλύμματα ποδιών επιτρέπεται, αρκεί το χρώμα να ταιριάζει με το κορμάκι».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Seitz στις δηλώσεις τόνισε πως και άλλες αθλήτριες έχουν ανταποκριθεί θετικά και ήλπιζε ότι ήδη θα αισθάνονταν ελεύθερες να φορούν το ρούχο της επιλογής τους στο μέλλον.

Δημοφιλή