Μύκονος: Θύμα κλοπής πασίγνωστος τραγουδιστής από τη Βραζιλία

Πώς έπιασαν τον δράστη
ΕΛΑΣ

Ένας 41χρονος, πασίγνωστος τραγουδιστής στη Βραζιλία, έπεσε θύμα κλοπής κατά τη διάρκεια των διακοπών του με τη σύντροφό του σε ξενοδοχείο της Μυκόνου, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να συλλάβουν τον δράστη και να του επιστρέψουν σχεδόν όλα τα κλοπιμαία, διαφημίζοντας στα μάτια του τη χώρα μας.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο διάσημος τραγουδιστής επέστρεψε στο δωμάτιό του και ανακάλυψε ότι ρολόγια και κοσμήματα αξίας 350.000 δολαρίων, αλλά και δέκα χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, είχαν κάνει φτερά. Ειδοποίησε τις αρχές και οι αστυνομικοί που πήγαν στο ξενοδοχείο παρατήρησαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης στο δωμάτιο 137, όπου έμενε.

Ζήτησαν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και είδαν ότι νωρίτερα το μεσημέρι ένας άνδρας έφθασε με αυτοκίνητο, περιπλανήθηκε στους διαδρόμους και επιχείρησε να μπει στο συγκεκριμένο δωμάτιο, χωρίς να τα καταφέρει. Δεν πτοήθηκε, όμως, και με θράσος δήλωσε ένοικος του δωματίου 137 σε υπάλληλο καθαριότητας, είπε ότι είχε ξεχάσει την κάρτα - κλειδί και εκείνη του άνοιξε το δωμάτιο.

Φαίνεται, μάλιστα στην κάμερα να μπαίνει, χωρίς να κρατάει τίποτα στα χέρια του, και να βγαίνει με ένα σκουρόχρωμο σακίδιο πλάτης. Οι αστυνομικοί από το βιντεοληπτικό υλικό είδαν ότι ο δράστης μπήκε σε βαν - ταξί και έτσι έμαθαν ότι έμενε σε άλλο ξενοδοχείο. Εκεί τον εντόπισαν και μάλιστα φορούσε στα χέρια του ένα από τα ρολόγια, που είχε αρπάξει από το δωμάτιο τού τραγουδιστή. Πρόκειται για έναν 38χρονο, που γεννήθηκε στη Βραζιλία, κατοικεί στο Λος Άντζελες και έχει ιταλικό διαβατήριο.

Σε έρευνα, που έκαναν στο δωμάτιό του βρήκαν όλα τα αντικείμενα που είχε κλέψει από τον τραγουδιστή και τη σύντροφό του, τραπεζικές κάρτες με τα ονόματα των θυμάτων, 7.980 ευρώ σε μετρητά, κλειδιά - κάρτες του ξενοδοχείου, όπου έκανε την κλοπή, ενώ βρήκαν και άλλα κοσμήματα και ρολόγια, που ψάχνουν τώρα να δουν εάν και αυτά είναι προϊόντα κλοπής. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η κλοπή ήταν στοχευμένη και πιστεύουν ότι ο δράστης αναγνώρισε τον τραγουδιστή, διαπίστωσε πού διέμενε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή να «χτυπήσει». Ο ίδιος, όμως, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Δημοφιλή