ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/08/2020 15:53 EEST | Updated 07/08/2020 19:00 EEST

Μέσα Μεταφοράς: Προσλήψεις, προμήθεια λεωφορείων και αύξηση δρομολογίων λόγω κορονοϊού

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υποδομών παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Eurokinissi

Λίγες ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο και εν μέσω καλοκαιριού, ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη  Κεφαλογιάννη, του γενικού γραμματέα  Μεταφορών Νίκου Σταθόπουλου, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη και τις διοικήσεις ΟΑΣΑ και ΟΣΥ.

Eurokinissi

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε ότι άμεσα για γίνει προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing. Ο διαγωνισμός θα είναι στον «αέρα» τον Σεπτέμβριο. Επίσης, θα γίνουν 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, σε ειδικότητες αιχμής, με διαδικασίες fast track, αλλά με κριτήρια ΑΣΕΠ, ενώ θα ενισχυθεί άμεσα η ΟΣΥ με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση, με αναδιάταξη των δρομολογίων της ΟΣΥ και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, μέσω ΣΔΙΤ.

Πέραν αυτών, θα ενταχθούν στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση 15 συρμών που κινούνται στη Γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός), θα αγοραστούν 7 συρμοί για τις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό και θα γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα για την Αθήνα ο διαγωνισμός θα αφορά στην προμήθεια περίπου 1000 σύγχρονων οχημάτων. Στόχος είναι η προκήρυξη για τα πρώτα 600 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο και τα 300 εξ αυτών να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το τέλος του 2021. Από αυτά, 250 θα είναι πετρελαίου Euro VΙ, 350 φυσικού αερίου και 400 ηλεκτρικά.

Ο υπουργός επισήμανε ότι «11 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο μετρό, 13 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη στα λεωφορεία και 11 χρόνια δεν έχει αγοραστεί ούτε ένα λεωφορείο.»