ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/08/2018 15:15 EEST | Updated 22/08/2018 18:01 EEST

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Αττική

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα

Costas Baltas / Reuters

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κίνηση των συρμών του μετρό γίνεται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς αποκαταστάθηκε επίσης η ηλεκτροδότηση της γραμμής.

Νωρίτερα χωρίς ρεύμα βρέθηκαν πολλές περιοχές της Αττικής, καθώς μία βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ολοκληρώθηκαν μετά τις 16:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η βλάβη παρουσιάστηκε λίγο μετά τις δύο το απόγευμα της Τρίτης και επληξε κυρίως τα Βόρεια και τα Νότια προάστια, καθώς και περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

«Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ. «Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις»,

 Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, όπως και η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις γραμμές του Τραμ.

Από το πρωί η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς, ενώ σε πολλά σημεία της Αθήνας δεν λειτουργούσαν τα φανάρια.